Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2012 15:54 - Въоръжен обир на банка в столицата - крадците си тръгнали пеша!
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове:
1




Семейство Адамс или филм на Кустурица е животът в България?

imageНа 23 октомври посред бял ден в София бе обран банков клон. Според първоначалната информация двама въоръжени мъже са нахлули в помещението, елиминирали са охраната, заплашили са касиерките и са ги завързали, след което взели голяма сума в евро и лева!

При бягството си в един подобен обир през м. април, обирджиите бяха изпуснали част от парите на улицата на 100 метра от мястото на обира, показала камера в района. Чантата с банкнотите се скъсала според записа, и парите изпаднали от нея. Двамата слезли от моторите и вдигнали изпуснатото. На парите най-напред се натъкнал клошар, който започнал да ги тъпче в джобовете си. Минувачи сигнализирали за това в полицията, която бързо иззела банкнотите.

По-късно дупка на пътя става причина цялата чанта да се скъса и да падне и около 150 000 лева останали на пътя.

Така по-голямата част от обира е била изтървана на пътя и дошлите полицаи ги описали и прибрали.

Но това бе в предишен обир...

imageПреди две седмици имаше отново въоръжен обир, който бе осъществен пак от моторист, който нахлу в пощата в софийското село Челопечене, заплаши служителката и задигна около 20 000 лева, които бяха за пенсиите на местните хора.

Обраният клон се намира на бул. "Дондуков". Сигналът за грабежа е получен в СДВР малко преди девет часа.

Директорът на СДВР Валери Йорданов съобщи, че  задигната сума е около 60 000 лева.

Часове след обира стана известни и подробности: крадците са си тръгнали пеша и след това са се качили на мотори, за да напуснат местопроизшествието.

Полицията е заварила уплашените служители и някои от тях са закарани за медицински преглед.

Какъв е обраният офис, банков клон или застрахователен спори няколко часа МВР в различни информационни сайтове, след което стана ясно, че клонът е банков.

Този стил на въоръжено нападение в банка не е нов. През април също двама въоръжени с автомати мотористи нахлуха в офис на Обединена българска банка в Студентския град и задигнаха около 200 000 лева. Тогава престъпниците също действаха малко преди девет часа сутринта и все още не са разкрити.

Този обир не е разкрит, а очевидци разказаха тогава, че мъжете са били облечени в гащеризони с надпис "Евротур Сат".

imageТака докато министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се хвали наляво и надясно за доверието на евроатлантическите си партньори, разхожда маркови костюмчета с бутониери на Сикрет Сървиз - в столицата на страната-членка на Европейския съюз си живеем като във филм на Емир Кустурица. Цигани на кон гониха паяк вдигнал каруцата им, варненец е давал писмени обяснения защо е снимал спящ полицай, майки размахаха памперси пред парламента, докато социалният министър обясняваше, че пари за увеличение на детските надбавки и по майчинство – няма!

Както се казва в Кръга на шегобийците: ще избираме кой да се храни и кой да спи вместо храна. Ще избираме кой да се лекува, а нищо чудно да минем на варианта на ескимосите: оставяме най-възрастните далече с малко храна на мечките в планината.

На току що състоялия се банков обир, полицията пристигнала 15 минути след инцидента, докато крадците се изтегляли пеша до някакви чакащи ги наблизо мотори!

В очакване на твърде лошия бюджет за 2013 година, премиерът замина за Албания с два военни самолета, а министърът на финансите се оказа, че е на рожден ден във Виетнам с близка своя сътрудничка!

imageОт посещението на държавния глава Росен Плевнелиев в Израел, научихме, че Израел чака резултат от разследването на атентата. На това очакване президентът с характерната си усмивка обяснил, че има напредък, ще има и резултат.

Уловката е в това, че някакъв по-забележим напредък едва ли има, но в рамките на добрия тон, Плевнелиев даже обещал и резултати!

Като капак на всичко казано дотук научихме, че самоковската учителка Йорданка Фандъкова – днес столичен кмет, ще съветва Тирана как се строят трамвайни линии!

В коя държава ще кацнат петима чужденци парашутисти, ще се сбият с местното население и след това ще си потърсят посолството, за да заминат? Няма друга такава държава!

В България става по-трудно да се прави бизнес, отчете Световната банка и как да стане това, след като в тази държава всеки се занимава с това, което не разбира, но пък го прави с хъс и устрем!

Всяко правителство обича гражданството си и се отчита и съобразява с него. Нашето правителство е като Мечо Пух в историята му с Прасчо:

Върви си Прасчо из гората и среща Пух, който е много щастлив.

- Пух, защо си толкова весел, да не е поевтинял медът?

Веселата физиономия на Мечо Пух става ехидна и зла,

той вади отзад един сатър и тръгва към Прасчо:

- Не, но свинското поскъпна!

Догодина се задават избори, свинското започна да поскъпва...

Люба МАНОЛОВА

lubamanolova.info



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3286781
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930