Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2012 11:02 - Днес България почита паметта на най-великата пророчица – Ванга
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 7244 Коментари: 16 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди 16 години, на 11 август, леля Ванга се пренесе в Отвъдното, но споменът за нея е все още жив и всички хора, на които тя е помогнала, днес ще сведат глава и ще почетат паметта й
image

Нека сведем глава пред паметта на великата Ванга!

Най-големият феномен, който остава неразгадан и до днес от учените, е Божията дарба на Пророчицата. Приживе тя е почитана и търсена не само от българи, славата й се носеше далеч извън пределите на България. В Русия името на леля Ванга е издигнато в култ към дарбата и способностите й, разкри БЛИЦ.

Вангелия Пандева Гущерова, по баща Димитрова, е родена на 31 януари 1911 година, в семейството на беден селянин от Струмица. Родителите й я кръщават Вангелия, което в превод от гръцки език (Ευαγγελία) означава „блага вест”.

Ванга е една от най-известните българки със своята нелека съдба, необичайни способности и дарба, с хилядите посетители, дошли при нея за помощ и съвет, тя се е превърнала в легенда.

Бащата на Вангелия е бил мобилизиран във войската в Първата световна война. Едва четиригодишна, само година след като баща й отишъл да се бие на фронта, детето губи своята майка. За нея започва да се грижи съседка. Когато баща й се върнал след войната, той се оженил повторно.

През 1923 г. цялото семейство на Ванга се премества да живее в Ново село в Македония, родния край на баща й. Именно там, 12-годишното момиче губи зрението си, след като попаднала в ураган и вихър я отнесъл на стотици метри. Чак късно вечерта девойката била намерена в нива, цялата засипана с пръст и с очи, пълни с пясък. Семейството й било много бедно и нямало пари да я изпрати на лечение, вследствие на което Вангелия загубила зрението си.

Ванга се омъжва за Димитър Гущеров през май 1942 г. Двамата се преселили в Петрич малко преди сватбата. Съпругът й служил в армията, но после имал проблем с алкохола и през 1962 г. той починал от алкохолизъм.

Славата на Ванга се понесла още от времето на Втората световна война. По онова време в селищата от региона се разнесъл слух, че в Петрич има жена, която може да отгатне къде се намират изчезнали хора, дали са загинали и къде са погребани. Един от първите посетители на незрящата Пророчица бил самия цар Борис ІІІ, който посетил Ванга на 8 април 1942 г.

Георги Лозанов – изтъкнат български учен, цели 25 години е прекарал в наблюдаване на живота и предсказанията на леля Ванга. Той регистрирал над 7000 случаи, в които предсказанията й се сбъднали с абсолютна точност. Той изчислил, че познаваемостта й е над 80%, което със сигурност не може да се нарече случайност.

Според самата незряща Пророчица, нейната дарба се дължала на невидими същества, но не можела да определи техния произход. Племенницата й Красимира Стоянова разказала, че Ванга притежавала способността да разговаря и с душите на умрелите.

Дарбата на Ванга е призната от правителството на България и от 1967 година тя е получила статута на държавен служител, за което получавала заплата от 200 лева на месец.

Статистиката показва, че за 55 години през дома на Ванга са преминали над 1 милион души. Със събраните средства Пророчицата е поискала да се построи храм „Света Параскева”. Въпреки тази постъпка, отношенията на леля Ванга с Църквата не са били твърде розови. Според някои висши духовници тя има езически дарби, тъй като признавала прераждането – реинкарнацията. Но истината е, че приживе великата жена е била много религиозна. Тя е спазвала всички пости, почитала е религиозните празници.

Великата Ванга умира през 1996 г. Тя се разболява от рак на дясната гръд, но не е позволила да й правят операция. Нейното посмъртно желание е било трупът й да бъде погребан в двора на дома й, но фондът „Ванга” е решил друго – тленните й останки са били положени в двора на храма „Света Параскева”.

В дома на незрящата Пророчица в Петрич е открит музей на 5 май 2008 г., който е посветен на живота и дарбата й.

Нека днес – 16 години след смъртта й, преклоним глава и си спомним за съветите, помощта и подкрепата, които ни е оказала великата Ванга. Тя е оставила много на света и поколенията след нея, затова заслужава тя да бъде почетена като светица!

Калинка Петрова

 







Гласувай:
7



1. antoninus - За Ванга и другите гадатели
11.08.2012 13:05
В обстановката на древния еврейски народ Бог беше забранил категорично това и го наричаше духовно блудство - Левит 19:31 и Левит 20:6,27:



“Да се не отнесете към запитвачите на зли духове, нито към врачовете. Не ги издиряйте та да се не осквернявате чрез тях. Аз Съм Господ вашият Бог” (Левит 19:31).



“И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към врачовете за да блудства след тях, против ония човек Аз ще насоча лицето Си, и ще го изтребя из сред людете му” (Левит 20:6).



“Също мъж или жена, която запитва зли духове или е врач непременно да се умъртви...” (Левит 20:27)



Бог желае Неговият народ да е абсолютно чист и свободен от сатанински заблуждения – Второзаконие 18:10-12:



“Да се не намира между вас някой, който да прекарва сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател или омаятел, никой баяч, запитвач на зли духове, врач или запитвач на мъртвите. Защото всеки, който прави тия неща е омразен на Господа и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе”.



Пророк Исая посочва, че всеки опит за допитване до мъртвите е фактически връзка със злите духове. Това е отвратителна мерзост в Божите очи. Един просветен християнин никога няма да прибягва до такива съмнителни източници. Той има на разположение Божието Слово (закона и свидетелството) в което намира достатъчно светлина за всички случаи – Исая 8:19,20:



“И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове и врачовете, които шепнат и мърморят, отговорете: Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите? Нека прибегнат при закона и свидетелството! Ако не говорят според това Слово, наистина няма зазоряване за тях!”.

http://bobby99.blog.bg/drugi/2012/05/28/26-spiritizym.960287
цитирай
2. antoninus - Искаме или не, ние хората сме във...
11.08.2012 13:07
Искаме или не, ние хората сме въвлечени в една война, разразила се още преди човешката история. Участваме във "Вечното Състезание" на Сатана с неговия Създател и Учител. Няма неутрална територия, на която да стъпим. Не съществува духовен или душевен вакуум, в който да се капсулираме уютно, изолирайки себе си в безопасност. Или сме с Исус Христос и Неговия Отец Бог, или сме с Луцифер - Учителят измамник, "който мамеше цялата вселена", "който мамеше народите". (Откр.9:9). Така че, ако не се обърнем към Бог, а към някаква друга сила, тази сила ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е Сатанинска, въпреки благовидната си маска. За да ни измами, Сатана има властта да се преправи дори на светъл ангел. Дяволът бълва свои пророци и учители, които уж са "служители на правдата". Могат дори да проповядват с устни христянските ценности, но всъщност да са лъжепророци и лъжеучители: "Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли. И не е чудно; защото самият сатана се преправя на светъл ангел; тъй че не е голямо нещо, ако и негови служители се преправят на служители на правдата." (2 Коринтяни 11:13, 14)
цитирай
3. antoninus - Сатана е експерт-лечител. Той и ...
11.08.2012 13:10
Сатана е експерт-лечител. Той и неговите паднали ангели са присъствали при сътворението на човека и имат перфектни знания за човешкото тяло. Акопунктура, Иглотерапия, Учението за чакрите и жизнените токове - всички те се базират на сила, която не идва от Бога. Лечителите и врачките могат да излекуват на първо време нещо в теб, могат дори на правят велики чудеса чрез управляващата ги сила - да вдигат хора от инвалидна количка например. В замяна на това много смаяни хора попадат под властта на магията им. Милата ми родина е прегърнала окултизма с двете си ръце. Тачи Дънов като втората по значимост личност на България за всички времена. Толкова врачки, гледачки, екстрасенси и астролози има у нас и те са толкова мощни, че се нареждаме до такива гиганти на Магията като Арабия, Африка и Ямайка. Президентът ни награждава с орден Вера Кочовска. После се чудим защо сме на първите места в света по инсулти, инфаркти, спонтанни аборти и наркомания. Измираме като мухи, защото сключихме съюз със силите на мрака. На интервю с Венета Райкова преди Нова година (2007) Кочовска ясно заяви, че служи на Висшия Разум. На настоятелните запитвания на водещата, дали този висш разум е Бог, Вера ясно и авторитетно отговаря: "Не, Бог е едно, Висшият Разум - друго" (Познайте Кой е тоя Висш Разум). Врачката открито заявява, че кармата съществува и ни направлява; че мъртвите ни говорят и ни закрилят, насърчавайки зрителите към вярвания, "омразни" на Господа. (Виж "запитвачи на мъртвите" - Второзаконие 18:9-14) Тя страдала, горката, понеже се натоварила с греховете на хората, а простосмъртните търпят несполуки, защото не се вслушват в съветите й. Но Исус Христос е Един и Той вече взе греховете ни на кръста преди 2000 години. Не случайно Словото предупреждава за "последните дни", когато ще се появят много лъжепророци и лъжехристияни, правещи нечувани чудеса, които да отклонят хората от истината: "Пазете се да не ви измами някой. Мнозина ще дойдат в Мое Име
цитирай
4. kostas - antoninus - Сатана е експерт-лечител.
11.08.2012 13:27
Няма такъв !! ............ Не съди да не бъдеш съден !!!
цитирай
5. antoninus - Аз не съдя, а само информирам. И п...
11.08.2012 13:55
Аз не съдя, а само информирам. И православните знаят, че не трябва да се допитват до гадатели.
цитирай
6. andrei - Не съм и почитател...
11.08.2012 13:56
Обслужваше комунистическите мекерета-хората в Петрич я мразеха - и с основание. Кълнеше хората на поразия.Дявол в женски дрехи.Комунистите я направиха светица,понеже им свърши доста мръсна работа.
цитирай
7. gocho52 - Не ми пука какво каза дядо Поп...
11.08.2012 14:19
Аз пък казвам,че е богохулно да се кипрят със злато и бижута!
цитирай
8. kostas - Не е гадателка , а пророчица .Поемаше мъката на хората ..а отношението им е видно .
11.08.2012 18:22
antoninus - Аз не съдя, а само информирам. И п...
13:55
Аз не съдя, а само информирам. И православните знаят, че не трябва да се допитват до гадатели.
цитирай
9. kostas - Всички им служихме .. А те нали бяха " хора от народа ".... За мъртвите - добро или нищо....
11.08.2012 18:25
andrei - Не съм и почитател...
13:56
Обслужваше комунистическите мекерета-хората в Петрич я мразеха - и с основание. Кълнеше хората на поразия.Дявол в женски дрехи.Комунистите я направиха светица,понеже им свърши доста мръсна работа.
цитирай
10. kostas - И ЛИНКЪЛИ , МЕРЦЕДЕСИ И КАКВОТО ДАЛ БОГ.........
11.08.2012 18:26
gocho52 - Не ми пука какво каза дядо Поп...
14:19
Аз пък казвам,че е богохулно да се кипрят със злато и бижута!
цитирай
11. kostas - bulgarinut57 - Поклон !
11.08.2012 18:27

ПОКЛОН!
цитирай
12. gocho52 - Не намерих време да отида при нея...
11.08.2012 18:56
Друг път.
цитирай
13. kostas - И аз , за какво да я занимавам с глупостите си.. ако е рекъл Господ ..ще си побъбрим ..във Вечноста ,време бол.)))))
11.08.2012 19:21
* gocho52 - Не намерих време да отида при нея...
18:56
Друг път. *
цитирай
14. psih - ...
11.08.2012 19:51
Според мен е шарлатанка. Стига с тези идолизации.
цитирай
15. antoninus - Известната в целия свят сляпа „п...
11.08.2012 23:42
Известната в целия свят сляпа „пророчица” и лечителка от България, Вангелия Димитрова (1911 – 1996), известна на всички с домашното си име Вангела или просто Ванга, още в младежките си години влиза в контакт с някои същества от невидимия или „паралелен” свят (в християнството те се наричат бесове, демони или паднали ангели) и получава име – Ванга.

Колкото и да не изглежда странно, това име има значение, за което очевидно не е знаела и самата Вангела. Може да изглежда случайно, но на езика на жителите на страната Бапенда, простираща се между Габон и границата на Ангола, „Ванга” буквално значи „зъл дух”, който може да се вселява в човека и подчинявайки волята му, да го управлява. За това пише в книгата си „Свидетел на магьосничества” американският изследовател Гари Райт, който пътешествайки по целия свят е събирал уникални сведения за въздействието на магическите ритуали върху човека
Възникването на контакт с обитателите на паралелния свят или по-просто казано, с демоните, по наши данни, много често бива свързвано с някакъв нещастен случай: падение, болест, автомобилна катастрофа, удар от ток, клинична смърт и пр.

Нещо подобно е станало и с Ванга, когато през 1923 г. е била вдигната във въздуха от ураган, който я отнесъл далече в полето. В резултат, тя е загубила зрението си.
Племенницата Красимира пише: „Обърнали се към разни баячки и знахарки” Ето как 12-годишната Ванга, подобно на други „контактьори” (например Ника Турбина, Вика Ветрова които от най-ранна детска възраст, под диктовката на неизвестни на тях същества писали стихотворения, чието съдържание не осъзнавали, е била водена при медиуми (лечители), чрез които е бил осъществен контактът със същества от паралелния свят, при това, както е показало времето – в така наречения псевдохаризматичен вариант.
цитирай
16. анонимен - Подводни
12.08.2012 00:19
До пича Антонинус.
Човеко, няма лошо да бъдеш информатор, но много те моля поне бъди логичен и последователен. Един път пишеш за Луцифер, след малко го кръщаваш на Сатана. Вземи малко си тури ред у мислите и инфото, че така вкарваш бая хора в заблуждение, а това не е никак не е Богоугодно дело. Щото Луцифер произлиза от Лумени(лат) което ще рече - носител на светлина или осветител. Пък Сатана е съвсем друго. Това е другото име на Сатурн, който в далечни времена е бил една от базите на едни не особено миролюбиви създанийца. Сега ги знаем под общото име Санат КУМ-АР-БЕН.
Другото което вкарва миряните в размисъл е инфото което даваш за Луциферчето, дето било баш знахар и бил част от конструкторското бюро на БОГ. Та този тип, заедно с неговите аверчета били присъствали, а и яко помагали, в сътворението на чиляка. Еми никак не е чудно, че знае всичко за чакри, макри, и подобни енерго коридори (ама не Руски или Европски) по чиляшкото тело, щото баш шефът ги бил сложил там, по свой образ и подобие (нал тъй пише в комикса). Пък после, те не били от Бога. Аре бе! Ем чи от кого са тогаз? От бат Бойко?
Казваш, че участваме в продължителна война между ученик и учител. Та значи, учителят е създал и научил на всичко което знае и може своят най-добър ученик. Което ще рече, че това което знае и може, онзи светнатият, го е научил от своят даскал. Сиреч Бог. Ама пък хортуваш че това неговото не произлиза от Бога. Е добре де, нали е бил ученик на Бог и е получил всичките тези знания от него?
Нещо, никак не е ясна тази работа.
Пише също, че Бог (мадам Йехова) вели, всички онез баячи (мантросказатели), врачове (дкторя), гадателе и звездознайци (астролози, а астрономи означава звездобройци) да бъдат пречуквани, и да бъдем с Озирис Хорус (Исус Христос). Само че , Йейшу (евр. наименование на Озирис), думал на ХОР -ата, че Бог е любов и светлина. Ама този Бог(Йехова) нещо ми се чини бая кръвожаден и май не иде реч за него а за някой друг.
Та виж как седят нещата да нема кофти въпроси!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3273732
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031