Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2013 13:05 - КЪДЕ СА КОРЕНИТЕ НА СЕГАШНАТА ЧЕРВЕНА НОМЕНКЛАТУРА И КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР В ЕНЕРГЕТИКАТА !!
Автор: kostas Категория: Политика   
Прочетен: 8727 Коментари: 10 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

”ВРЕМЕ Е ДА ОБУЗДАЕМ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ”- в-к “ДУМА” 13.3.1995 г.

Автор на статията е ГЕОРГИ КАДИЕВ, а поръчителят е ИЛИЯ ПАВЛОВ”- МУЛТИГРУП! 

Каква невероятна СИМБИОЗА – бъдещият червен номенклатурчик КАДИЕВ и мафиотът ИЛИЯ ПАВЛОВ.    

image“Гущерът „Мултигруп“, преди да получи отпор от сменената след граждански протести власт през 1997 г. , се опита да избяга от публичната представа за себе си чрез обещание да скъса опашката на лошия си имидж на всеядно влечуго”.

“В статия, написана от младия Георги Кадиев ( бъдеща звезда на БСП), но подписана от главата на лакомото влечуго Илия Павлов, тази претенция не случайно се появи в органа на столетницата в. „Дума“. Това подчертаваше важността на заявката пред тогавашните раздавачи на порциите на пропаганда в кухнята за бедни”.

“Била им е бедна обаче фантазията да си представят прераждането на гущер в Октопод”. ИВО ИНДЖЕВ!

imageАвторът на статията ГЕОРГИ КАДИЕВ е роден е през 1966 г. в Бургас, там е завършил немска езикова гимназия, после учи в Московския държавен институт по международни отношения и става магистър със  специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа.

Има също магистратура по дипломатически науки и международни отношения от Лестър, Великобритания, както и магистратура по публична админстрация придобита в Харвардския университет Кенеди.

Бил е стажант в Бундестага в Германия.

Работил (не е ясно какво) в Харвард инститют ъв интернешънъл дивелъпмънт. Бил е директор на Интернет Секюритис България и изпълнителен директор „Анализи Европа, Азия и Африка”, също така член на Борда на директорите на Интернет Секюритис Инк. и на Юромъни Холдингс ПЛС.

В дъното на впечатляващата му биография бегло се споменава, че е работил като журналист във в-к ” 24 Часа”и това не е случайно.

За цялата тази поредица от многобройни специалности, титли и дейност липсват дати – кога е учил и дали в пълен или съкратен курс, на чия издръжка, кога и колко време е работил.

След като тръгва бързо да се катери по стъпалата на социалистическата йерархия, биографията му е още по-голяма, защото става видна обществена личност.

Има един период от биографията на Георги Кадиев, за който той очевидно избягва да говори. И има защо!

imageНа малко хора е известно, че когато е работил във в-к”24 часа”, Кадиев е бил и сътрудник на Илия Павлов и „Мултигруп”!

При правителството на Любен Беров, Илия Павлов вече се е чуствал достатъчно богат, властен и силен, особено с подкрепата на Луканов и Доган.

И тогава дръзва и прави опит да извади официално и на светло ”мутрите”, имайки предвид на първо място себе си.

През март 1995 година Илия Павлов отдъхва в луксозната си огромна къща близо до Вашингтон, но във в-к ”Дума” от негово име, излиза статия озаглавена:

”ВРЕМЕ Е ДА ОБУЗДАЕМ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ”. 

Изпълнението на тази важна задача е възложена на вицепрезидента на „Мултигруп” – бившият полковник от VІ у-ние ДС Димитър Иванов, а е написана, от кого мислите ………от младият журналист ГЕОРГИ КАДИЕВ.

Той работи не само във в-к ”24 часа”. Негласно сътрудничи на престъпната групировка и прави анализи от пресата за Илия Павлов и”Мултигруп”. А може би освен тази статия, да е писал и други, за подобряване имиджа на „Най-голямата в България престъпна мафиотска организация”, според американския Държавен департамент.

В статията Кадиев, от името на президента на ”Мултигруп” Илия Павлов пише:

”Има реална опасност съмнителни икономически формирования, натрупали капитали във времето на беззаконие и безвластие, да се опитат да поставят под свой контрол икономиката, политиката, властта, целия живот на обществото”.

Каква трогателна загриженост за България?!

Илия Павлов внушава в статията, че държавата трябва да даде възможност на престъпните групировки да легализират незаконните си капитали и излиза с апел към силовите структури, да се откажат от престъпния си бизнес и да постъпят както ”гущерът, който къса опашката си” и да излязат на светло.

Не е ясно какви облаги Георги Кадиев е черпил от това сътрудничество с Илия Павлов , оз. полк. imageДимитър Иванов и други ръководители от „Мултигруп”, но оттогава Кадиев, макар и безпартиен прави бърза кариерата.

И не е за очудване, защо работата му във в-к „24 часа” е пъхната в дъното, на иначе блестящата му Автобиография.

А после, незнайно под чия протекция, кариерата на КАДИЕВ бързо се развиват възходящо. Той става член на БСП едва през 2005 година, но бързо влиза в ръководството –  става член на Висшия съвет на БСП , а в периода 2005 – 2007 г. е дори заместник-министър на финансите, в правителството на „Тройната коалиция”.

image

ГЕОРГИ КАДИЕВ ПО СТЪПКИТЕ НА ЕНЕРГИЙНИТЕ ОЛИГАРСИ!

ГЕОРГИ КАДИЕВ става член на БСП ЕДВА през 2005 година, но веднага е назначен за заместник министър на финансите.

И за сравнително кратък период през който е във властта – от 2005 – до 2007 г., той добре се възползва. Особено като вижда, как министрите от„тройната коалиция”още от първия работен ден се надпреварват в безконтролното крадене. 

В Декларацията си пред Сметната палата зам.министър ГЕОРГИ КАДИЕВ е записал:

През 2005 г. се сдобива с просторен апартамент от 232 квадратни метра – един от общо четирите признати имота на богатата фамилия, ако не се броят  лозята, които си е накупил край Шабла. В Северна Добруджа грозде не вирее, но пък ветропарковете никнат като гъби. Не напразно една от фирмите на КАДИЕВИ са казва „Енерджи съплай грийн“.

Огромното жилище той е придобил по време на строителния бум – бившият редови журналист, какъвто е бил Кадиев. Тук може би е помогнала и кесията на „Мултигруп”.

„Жилището е просторно, оправдава се пред пресата г-жа КАДИЕВА, защото в него са поместени офисите на няколко семейни фирми”. А какво заработва само една от семейните фирми?

През 2010 г. г-жа КАДИЕВА декларира 250 000 лева, спестени от заплата и дивиденти. Добри пари за една домакиня, спестява четвърт милион? 

Макар и без квалификация, тя се оказва солиден търговец на електрически ток от АЕЦ „Козлодуй” и други централи произвеждащи ток.

imageДружбата с Румен Овчаров е вероятното обяснение, за да са удостоени КАДИЕВИ с такъв лесен и доходен бизнес.

Търговията с ток е „по назначение“, казват играчите в този бизнес и който е получил това право, просто брои само парите. 

Госпожата на КАДИЕВА държи еднолично фирмите „Енерджи съплай“ и „Енерджи съплай грийн“, както и 70% от „Либерна“ ООД. В третото дружество тя е в съдружие с Емил Костурков – заместник-шеф в „Лукойл“. И той бърка в кацата с мед, наречена „Енергетика”.

След като станаха известни крупните й обороти в милиони от износ на електроенергия, СОНЯ КАДИЕВА беше питана от пресата защо не е декларирала всичко?

И колко трогателно звучи отговорът й : „Притеснявала се да не отвлекат децата й”?!! 

imageА в новия палат край Американския колеж дуварите му са супервисоки, бдят камери и трудно ще се промъкне злосторник. 

Кадиев е бил  двукратно официална номинация на БСП за кмет на София.

За втори път БСП издига скандално богат човек за градоначалник на столицата. Няма нищо лошо някой да е богат, но е цинично точно партията, която се тупа по гърдите, че е на бедните и онеправданите, да застава зад милионерА ГЕОРГИ КАДИЕВ, коментират социолози.

Жената на КАДИЕВ печели по милион годишно, а е специалистка по туризъм и става енергетик само за месец, подпомогната от солиден „червен гръб”. 

Търговката на ток КАДИЕВА казва, че още първата година фирмата й е продала 361 хил. мВтч и оборотът бил 35,5 млн. лв. Според специалистите, нормата на печалба в този сектор е 3 до 5% – тоест между милион и два пари в джоба.

СОНЯ купува ток от АЕЦ „Козлодуй“, „Марица-изток 2“, ТЕЦ „Русе”, от борсите в Румъния и Унгария –  там енергията е по-евтина от българската. Доставят ток на Е.О.Н, на акумулаторни заводи, на металургични комбинати и др. Парите от малко поточе стават река!

Начинът, по който за броени дни фирмата на КАДИЕВИ  получава лиценз за срок от 10 години, за който редовите енергетици чакат с години наред говори, че на закрито заседание за издаване на лиценза, върху Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е оказан много силен натиск.

В специално разследване на журналистката Павлина Живкова, е записано, че „представената прогнозна финансова информация показва намерение от страна на дружеството за стабилно управление на активите, пасивите и паричните потоци, с гаранции за достатъчен оборотен капитал. за обслужване. Според ДКЕВР няма никакви пречки за издаване на лицензия за търговия с ток на „Енерджи съплай“. Каква бърза, но подозрителна скорост.

На адреса на фирмата „Енерджи съплай“ е регистрирана и фирмата „ Кадиев глобал“ ЕООД,  която става гарант на фирмата на съпругата си, която иначе не може да получи лиценз.

КАДИЕВ, който декларира пред Сметната палата около 2000 лева доход извън възнаграждението си на общински съветник от 450 лв., се ангажира пред ДКЕВР да покрива и финансовите задължения на „Енерджи съплай“ по договорите му за електрическа енергия. А става въпрос за милиони…

imageТова е голямата лъжа и ДАЛАВЕРА на КАДИЕВ, неговото ЗАДКУЛИСИЕ  и ДКЕВР. 

Другата голяма лъжа и ДАЛАВЕРА на ДКЕВР и с лично участие на неговия председател Константин Шушулов е това, че „разглеждането по същество“ на заявлението от фирмата на СОНЯ КАДИЕВА за получаване на лиценз е с дата 28 ноември, а едва на 6 декември е представено удостоверение от Пиреос банк за наличие на специална гаранционна сметка.

В Наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката (т. 5, чл. 13) е посочено, че „Комисията няма право да разглежда заявления по същество, ако новоучреденото дружество, каквото е „Енерджи съплай“, не е представило удостоверение от банка за наличие на сметка с определена сума”. 

Да не говорим и за нарушила на точка 9 от чл. 13 на същата наредба, която изисква представяне на данни за опит на съдружниците в извършване на дейността „Търговия с еленергия”. А КАДИЕВА е завършила института по туризъм във Варна и няма никакъв опит.

Но пък има зад гърба си КАДИЕВ и неговите силни подържници.

„Семейството на бившия кандидат на БСП за кмет на София ГЕОРГИ КАДИЕВ води изключително богат начин на живот” – пише вестник „Всеки ден”.

Според изданието, къщата, в която живеят Кадиеви е суперлуксозна и се намира в тузарско предградие в столицата, в близост до Американския колеж. Жилището съвсем не било по джоба на всеки, особено на такъв като него общински съветник, дори и на зам.министър.

imageЦветущото материално положение на семейство КАДИЕВИ се дължи на бизнеса на съпругатаму СОНЯ, която той като зам.министър успял да вреди в изключително доходния енергиен бизнес.

В същото време ГЕОРГИ КАДИЕВ, представяйки се едва ли не за светец, води ожесточена война срещу правителството, обвинявайки ги в корупция и незаконни действия.

Настървено агитира на предстоящия РЕФЕРЕНДУМ да се гласува с „ДА”!

Защото много добре си прави сметката, че евентуалното строителство на АЕЦ”Белене” ще означава още повече пари не само за големите олигарси като БОГОМИЛ МАНЧЕВ,КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ, ХРИСТО КОВАЧКИ, мултимилионерите като ОВЧАРОВ, но пари ще има и за милионерите като него, Корумбашев и още много такива „дребни” милионерчета!

razuznavane.com




Гласувай:
8



1. chavdar01 - КОЕ Е ПО-ДОБРЕ?
25.01.2013 13:24
ДА ПЕЧЕЛИ ТОЙ И ПОКРАЙ НЕГО ДА ПЕЧЕЛИМ И НИЕ,ИЛИ ВСИЧКИ ДА ГУБИМ?!

P.S.
А НЕГО ЛЕСНО МОЖЕМ ДА ГО ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА,АКО Е ПРАВИЛ ДАЛАВЕРИ!
цитирай
2. kostas - По ОГРАДИТЕ на имотите им ще познаеш, коствено доказателство ,че стремежа им е към ЗАТВОР -ени пространства !!
25.01.2013 13:36
* chavdar01 - КОЕ Е ПО-ДОБРЕ?

ДА ПЕЧЕЛИ ТОЙ И ПОКРАЙ НЕГО ДА ПЕЧЕЛИМ И НИЕ,ИЛИ ВСИЧКИ ДА ГУБИМ?!

P.S.
А НЕГО ЛЕСНО МОЖЕМ ДА ГО ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА,АКО Е ПРАВИЛ ДАЛАВЕРИ!
цитирай
3. mt46 - Да,
25.01.2013 13:51
почти всички са в кюпа и са за затвор... Но са взаимно свързани, обвързани, съд. система ги пази...
цитирай
4. kostas - . mt46 - Да, ДОБРЕ СИ ГО КАЗАЛ ...........ТАКАВА ДА Е БЮЛЕТИНАТА.....
25.01.2013 14:02
Затуй,
сестри и братя,
братовчеди,
баби, дядовци
от столицата и околовръст -
гласувайте, по дяволите,
за всеки политикогъз
със кръст
и среден пръст!...
цитирай
5. mkisova - към chavdar01
25.01.2013 15:39
chavdar01, А има ли някой от многото далавераджии досега да е вкаран в затвора ?
Или бития си е бит, а е....я си е е.......н
цитирай
6. chavdar01 - ДО 5. mkisova - към chavdar01
25.01.2013 16:13
НЯМА! НО ВСЕ НЯКОГА ЩЕ ИМА!
ДАВНОСТ НЯМА ДА ИМА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА!!!
НЕКА БЪДЕМ ОПТИМИСТИ.
ЩЕ ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО И НА ТЯХ.НЕ ВЯРВАМ ДА СЕ ИЗМЪКНАТ!
цитирай
7. hristo27 - Кой се наема да докаже, че Другарите ...
25.01.2013 20:21
Кой се наема да докаже, че Другарите искат да се построи АЕЦ - Белене само "на ползу роду"? Без да бръкнат в кацата с меда?
А колкото до това, дали ще влязат НЯКОГА в затвора заради далаверите си - Ооооооо, блажени са вярващите!!!...
цитирай
8. kostas - Не унивай hristo27 , ВЯРАТА е мощно оръжие .Загубиш ли ВЪРАТА всичко си загубил....
26.01.2013 09:55
* hristo27 - Кой се наема да докаже, че Другарите ...
25.01 20:21
Кой се наема да докаже, че Другарите искат да се построи АЕЦ - Белене само "на ползу роду"? Без да бръкнат в кацата с меда?
А колкото до това, дали ще влязат НЯКОГА в затвора заради далаверите си - Ооооооо, блажени са вярващите!!!...*
цитирай
9. hristo27 - * hristo27 - Кой се наема да докаже, ...
26.01.2013 14:07
kostas написа:
* hristo27 - Кой се наема да докаже, че Другарите ...
25.01 20:21
Кой се наема да докаже, че Другарите искат да се построи АЕЦ - Белене само "на ползу роду"? Без да бръкнат в кацата с меда?
А колкото до това, дали ще влязат НЯКОГА в затвора заради далаверите си - Ооооооо, блажени са вярващите!!!...*



===============================

В белите страни има по-ефикасни оръжия срещу крадливите политици. Проблемът е там, че у нас няма почва за подобни неща - отсечеш на ламята една глава, израстват други две, още по-гладни!
цитирай
10. kostas - Ицо , моето мнение е че именно тези , т . н . "бели страни " ,са извора от който
28.01.2013 11:56
се раждат "гладните" и "жадните" , и го изразяват в ЛАКОМИЯТА СИ ....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3286471
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930