Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2012 12:33 - Симеон Дянков и новата му позиция в Европейската банка за възстановяване и развитие - поредната гримирана и манипулирана истина!
Автор: kostas Категория: Политика   
Прочетен: 2670 Коментари: 6 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


imageАз съм наистина учуден от евтиното лековерие и наивност на медиите, които даже не са се потрудили да видят дали такива органи съществуват в официалната структура на Банката! Как е възможно това за медиите? Не трябва ли всичко … да проверяват и прецизират? Учуден съм и от “наивитета” на Премиера, който се опитва по лекокавалерийски начин да “пробута” ей така, между другото, ОГРОМНОТО И ВАЖНО НАЗНАЧЕНИЕ НА СИМЕОН ДЯНКОВ. В каква държава живеем? На кого да вярват обикновените хора??? В какъв плен са попаднали те?

Симеон Дянков и новата му позиция в Европейската Банка за Възстановяване и Развитие – поредната гримирана и манипулирана истина

image„Вицепремиерът Симеон Дянков е избран за председател на Надзорния съвет на Европейската банка за възстановяване и развитие”, съобщи премиерът Бойко Борисов (цитирано от frognews.bg). Дянков бил първият финансов министър на страна от бившия социалистически блок, избран на този пост.Самият Дянков не закъсня също да ни уведоми, за новата си позиция в Надзорния съвет в ЕБВР, където той е бил избран за председател: „За пръв път човек от Източна Европа заема такава позиция, това е признание за фискалната политика на държавата, затегнала коланите..” (пак цитирано на 23 май от frognews.bg).
Повече от чудесно е, когато наши съграждани бъдат оценени по света и получат признание и отговорност за техните професионални качества. В случая, имам чувството обаче, че както всичко с това правителство, така и сега „тромпетът” бе надут доста по-силно, отколкото е всъщност значението на обявената международна новина.
Ако си направите труда и отидете на сайта на Европейската Банка за Възстановяване и Развитие (www.ebrd.com) и потърсите чрез search engine, терминът „надзорен съвет на ЕБРВ” или на английски „Supervisory Board of the EBRD” – просто няма да намерите нищо такова. Такъв орган не съществува.
Ако все пак, решите да поупорствате и прочетете внимателно разделът „CORPORATE GOVERNANCE – STRUCTURE” – СТРУКТУРА НА КОРПОРАТИВНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БАНКАТА, ще видите, че „всички управляващи функции на Банката са съсредоточени в Борда на Гуверньорите, който представлява 63-мата акционери на банката. Официална функция на Председател на Борда на Гуверньорите – не съществува.
От своя страна Бордът на Гуверньорите – делегира реализацията на своите функции на Борда на Директорите на Банката.

image

Това, за което става дума в случая с българския финансов министър Симеон Дянков – е получаването (на ротационен принцип на неформалната политическа позиция в качеството му на един от 63-мата акционери на банката (а не заради лични качества) на чисто протоколната позиция да бъде Представител на Борда на Гуверньорите и да председателства следващата годишна конференция на ЕБРД (в Турция през 2013 г.).
Това е пак повтарям ротационна протоколна позиция, а не официална позиция според Уставът на Банката и нейната Корпоративна Структура.
Що се отнася до другия широко тръбен факт, че г-н Дянков е първият представител на страна от бившия социалистически лагер на такава висока позиция, държа да подчертая, че и това не е вярно.
Най-високата позиция заемана от представител на бившите социалистически страни в историята на ЕБРД е тази на Миклош Немет (от 1991 – до 2000 г.) вторият човек в банката. Позицията на Миклош Немет е получена на чисто професионална основа.
За тези, които не си спомнят бурните години на началото на прехода, той беше в основата на дълбоките и бързи реформи, които Унгария съумя да извърши в края на 80-те и началото на 90-те години.
Миклош Немет – бе начало на две правителства в Унгария – като един от лидерите на Социалистическата Работническа Партия в Унгария (от 1988 – до 1989 г.) и (от 1989 до 1990 г.)
Името на Миклош Немет е с историческа значимост в цяла Европа, тъй като освен голям реформатор и идеолог на прехода, на практика като Премиер, той беше човекът пуснал хиляди източно германци да преминат през Унгария и да избягат в Западна Германия (през лятото на 1989 г.), ускорявайки по този начин дълбоките политически и демократични промени в цяла Източна Европа.
Така, че нека да спрем с излишния въздух в тромпета на правителството и да се научим да уважаваме само истинските ценности и постижения.
…….

Аз съм наистина учуден от евтиното лековерие и наивност на медиите, които даже не са се потрудили да видят дали такива органи съществуват в официалната структура на Банката! Как е възможно това за медиите? Не трябва ли всичко … да проверяват и прецизират? Учуден съм и от “наивитета” на Премиера, който се опитва по лекокавалерийски начин да “пробута” ей така, между другото, ОГРОМНОТО И ВАЖНО НАЗНАЧЕНИЕ НА СИМЕОН ДЯНКОВ. В каква държава живеем? На кого да вярват обикновените хора??? В какъв плен са попаднали те?

Професор Димитър М. Иванов

 

                             ==========================

На страницата на Министерство на финансите, новината бе разтръбена широко, явно се е разчитало финансистите от ЕБВР да не отварят чак тази страница.

В същото време Докладът на Международния валутен фонд за България ни бе само отчасти преразказан, въпреки че е получен още преди горната "новина"!

В същия ден, в който на страницата на МФ бе публикувана новината, премиерът мъкнеше със себе си Дянков, за да се хвали пред журналистите с неговото "признание"!

Нямам ни най-малко съмнение, че написаното от професор Иванов е истина - лошото е, че "големите" финансисти в страната няма как да не знаят, че цялата тази история с "признание" за Дянков е блъф, но си мълчат!

Страх ли ги е?

И още един въпрос: дали само това е измамата около финасовият министър - дали няма и други неистини около него и квалификацията, и битието му на професионалист?

Съдя по два факта, че със сигурност има още неща, които тепърва ще научаваме за Дянков:

От 2009 година той си позволява да живее в резиденция Бояна, където изобщо не му е мястото и нито една забележка не го накара да се почувства неловко досега, вече три години.

Когато пострада от падане синът му, той бе лекуван в институт "Пирогов", даже да удобство на американските роднини на Дянков лекарите бяха освободили и съседна стая, през стъклото на която да се наблюдава момчето!

За него се положиха всички високопрофесионални грижи, каквито лекарите полагат за всеки свой пациент, на когото спасяват живота.

След като бе изписано детето в отлично състояние, стана ясно, че Дянков няма внесени здравни осигуровки, но това не му попречи да се прави на важен пред медиците!

След изписването на детето, Дянков е изпратил цялата документация от "Пирогов" в Щатите, с въпрос да ли е лекувано както трябва детето!

Отговорът бил: детето е лекувано изключително професионално!

Източници на сайта "Хроники" от зад океана, разказаха тази омерзителна история, възмутени от безочието на един здравно неосигурен министър, който е имал нахалството да се усъмни и проверява лечението на сина си, след като е било ясно на всички, че детето е било изписано в отлично състояние!

Сега лекарите в "Пирогов" са подложени на нечуван терор и проверки, въпреки, че според естеството на лечебното заведение, те спасяват всяка минута човешки живот в екстремни ситуации и при тях тежките животоспосяващи дейности вървят на конвеир!

В същото време, правителството извика твкамери, за да открие частна болница, на която неизвестно по какви причини даде 9 млн лева!

Л. Манолова







Гласувай:
6



1. chavdar01 - МОЖЕ БИ ПРОСТО Е ВНЕСЪЛ ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАС ПАРИ В БАНКАТА И Е СТАНАЛ СЪДРУЖНИК!?
28.05.2012 12:45
А ОТ ТАМ Е ПОЛУЧИЛ И МЯСТО В БОРДА!?
цитирай
2. podvodni - Изхвърлянето на ББ, е поведение на ...
28.05.2012 12:45
Изхвърлянето на ББ, е поведение на типичен шибец-гой. Или по-правилно да се нарече шибан гой. Шибан може да се възприеме по два начина :
1 Бит
2 Сексално инвазиран - демек е ..... бан!
цитирай
3. kostas - ))) По тази логика ,след време ще чуем за Български министър на финансите в ЮАР !?!
28.05.2012 13:46
* chavdar01 - МОЖЕ БИ ПРОСТО Е ВНЕСЪЛ ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАС ПАРИ В БАНКАТА И Е СТАНАЛ СЪДРУЖНИК!?
12:45
А ОТ ТАМ Е ПОЛУЧИЛ И МЯСТО В БОРДА!? *
цитирай
4. kostas - podvodni , демек е ..... бан! -малко двусмислено.. в крайна сметка друг е потърпевш, но те разбрах !!!
28.05.2012 13:52
* podvodni - Изхвърлянето на ББ, е поведение на ...
12:45
Изхвърлянето на ББ, е поведение на типичен шибец-гой. Или по-правилно да се нарече шибан гой. Шибан може да се възприеме по два начина :
1 Бит
2 Сексално инвазиран - демек е ..... бан! *
цитирай
5. nomer1edno - Бойко не е гой,поразпитай
28.05.2012 16:22
podvodni написа:
Изхвърлянето на ББ, е поведение на типичен шибец-гой. Или по-правилно да се нарече шибан гой. Шибан може да се възприеме по два начина :
1 Бит
2 Сексално инвазиран - демек е ..... бан!



коя е майка му!
цитирай
6. анонимен - Нихилизмът е баща на глупостта
28.05.2012 21:20
Копипействането на непроверени факти пък е майката ... :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3286572
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930