Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2012 10:41 - ЛИХВАТА Е КРАЖБА- Владимир Свинтила
Автор: kostas Категория: Политика   
Прочетен: 3558 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Дълги години се занимавах с този въпрос, четох различни западни и български икономисти , юристи , философи и богослови, надявах се че е възможно да съществува европейски мислител , който да бъде цялостен и завършен в своя възглед , но нищо подобно не се случи.
Месеци наред бях в Западна Европа и се срещнах с мнозина почтени и мислещи хора , възнамерявайки да издиря нещо повече по въпроса за лихвата и измамата, наречена хартиени пари. Ако ли да бяха много компетентни в областта на професиите си, тези достопочтени господа обясняваха света твърде редукционалистки, без да отчитат наличието на много други действително съществуващи принципи. Ако бяха добре подготвени политици или религиозни проповедници, то пък не бяха познавачи на финансовите и стопански науки. Ако ли пък бяха отлични финансисти , то нямаха разбиране за значението и свойствата на политиката и идеите. Въобще , лесно няма !
По посока към преодоляване на редукционализма вече две десетилетия някакъв ред се опитва да сложи неоевропейската школа на германския философ Пиер Кребс( www.thule-seminar.org ) , която в последно време вече набира скорост , но засега все още само като мащабен исторически проект.
Успях да се запозная с трудовете на гениални стопановеди като д-р Карл Щайнхаузер и знаменития швейцарец Ханс-Юрген Клауснер , който напук на швейцарските лихвари създаде организацията WEG(www.weg.org),   доказвайки   и   на   най-големите скептици , че е възможно да бъде разтърсена из основи сатанинската им лихвено - кредитна система. Обаче Швейцария днес е всичко друго , но не и свободна страна. Зад високия жизнен стандарт на швейцарците зее огромна пропаст и много скоро те ще плащат скъпо и прескъпо за своето самодоволство , бездушие и високомерие. Днес "пророкът” Клауснер продължава своя поход срещу банкерите - лихвари в сърцето на европейския континент – Виена и много скоро идеите му ще завладеят всички европейски народи , та и света.
Това е така , защото големият въпрос на живота си остава винаги същия – за какъв принцип се бориш , какъв е принципът в името на който съществуваш на тая нещастна земя , както обичаше често да пита големия български културолог Владимир Свинтила. От автора
Защо  лихвата  е  кражба  ? Лихвата е кражба , защото тя не е доход за извършена полезна работа , а възнаграждение за лентяйство. Лихвите не само са нетрудов доход , но преди всичко това са липсващите пари за заплати на работниците , за по – добри условия на труд и т.н.
По определение на австрийския стопановед Щайнхаузер парите са мярка за свършена работа и дейността на едни действителни пари се състои в това , те да наблюдават как хората работят, сиреч те би следвало да бъдат средство , а не цел на стопанската деятелност.
Работата на един банкер-лихвар се изчерпва единствено с това да нагласи лихвения си часовник , за да може касата в неговата банка непрекъснато да звъни. За един потънал в дългове "cвободен " предприемач не остава нищо друго освен да намали заплатите на работниците си. Всъщност реалните врагове на работничеството не би трябвало да бъдат "свободните " предприемачи , а именно банкерите–лихвари, които със средствата на "закона " ( създаван от техни послушни слуги в парламентите ) тероризират , а когато решат, докарват и до фалит набелязаната жертва – " свободен предприемач ". През XIX–ти век един френски радикален реформатор – Пиер Жозеф Прудон , водеше борба за премахване на лихварството и с това печелеше за каузата на социализма много привърженици. Но ротшилдовци и компания с помощта на медийния си слугинаж се погрижиха идеологически водач на социалистическото движение да стане някой , който не представлява опасност за банките им. Този някой беше Карл Маркс. На него бе поверена отговорната задача да отклонява вниманието на работничеството от банките.
Този       висш       идеолог   на     комунизма       не закриляше експлоатираните,   както   някои погрешно си въобразяват, а   експлоататорите.
За банкерите–лихвари няма по–опасни врагове от свободните предприемачи. За разлика от работниците , които не могат да си позволят да загубят своето работно място , предприемачът не може да бъде изхвърлен през вратата , защото тази врата е на сградата , която му принадлежи. Това важи преди всичко за предприемачите , чиято воля най – мъчно може да бъде пречупена – свободните селяни. Те могат да издържат най – дълго , защото имат в ръцете си средства , от които по никакъв начин не можем да се лишаваме като хора – това са хранителните продукти. Карл Маркс беше един жалък предател на своето собствено социалистическо движение. За своето предателство той бе щедро възнаграждаван от една банка. И то не от коя да е , а от най – значителната банка на света. Той беше в списъка на получаващите заплата при банка Ротшилд вЛондон.
Марксистите взеха на прицел своите " класови " врагове – предприемачите , от две страни: Именно стремежът да се унищожи свободното предприемачество обяснява , защо ротшилдовци и компания подкрепяха не само социализма , но   от самото му създаване и неговият най – радикален вариант – болшевизма. За банкерите - лихвари , комунистите са по – подходящи за извършване на политическата им поръчка , защото те осъществяват значително по – енергично ограбването на свободните предприемачи и тяхното ликвидиране. И така , те финансираха комунистическите метежи в Русия , Унгария , Бавария ( па дори и Царство България преживя националния позор , известен като "войнишко въстание " ) в периода 1917–1919 год. От гледна точка на банкерите - лихвари , колкото повече "свободни " предприемачи попаднат под тяхна зависимост , толкова по-могъщи стават техните банки. Купеният социализъм бе най - подходящ за тази тяхна цел. Какъв е скритият лихварски замисъл  на  комунизма ?
Карл Маркс бе развил в своите съчинения идеята да се установи по целия свят диктатура на пролетариата , като се премахнат почти всички човешки права и се въведе шестдневна работна седмица , където всичко ще принадлежи на държавата , унищожаване на класите – сиреч унищожаване на обществената йерархия , отнемане на средствата за производство от свободните предприемачи, редуциране на отделния човек до биология , налагане на фройдисткия принцип на удоволствието , заличаване на разликите между града и селото, погражданяване на света (ще рече изкореняване на селячеството) и т.н.
Но брадатият политикономист съвсем умишлено пропускаше обстоятелството , че "държавата” в този си вариант не е нищо повече от един инструмент в ръцете на банкерите-лихвари. Как става това ? Нека вземем за пример държавата САЩ. Съгласно конституцията на САЩ от XVIII – ти век , парите трябва да се печатат от американското правителство , да се пускат в обръщение безлихвено и да не правят дългове. Първите американски колонисти са практикували тази система , установена и със закон. Правителството на САЩ печатало хартиените пари , които употребявало за изграждането и поддръжката на обществените съоръжения и институции , също така и всички правителствени разноски. Опитът ги научил да не пускат в обръщение неограничени количества банкноти , а да внимават покупателната им способност да не се променя във времето . Ще рече , че пусканите в обръщение хартиени пари са съответствували на стойността на предлаганите за продажба стоки и услуги. В противен случай може да се развие една от двете ситуации: 1. Да се появи излишък на пуснати в обръщение хартиени пари , което води до повишаване цените на стоките и услугите, сиреч инфлация. 2. Недостиг на пуснатите в обръщение банкноти. Може да се случи , ако правителството не отчете евентуално засилване на стопанската деятелност в обществото . Тогава цените на стоките падат и се получава дефлация . Това може да се избегне , като веднага се пуснат в граждански оборот нови книжни пари. Всички американски колонии , които следвали тази кратка рецепта достигат благосъстояние , и то за много кратко време. Цените на продуктите били стабилни , а безработицата – непознато явление. Основният въпрос за самостоятелността на една държава , обаче , е – кой печата нейната валута ? Дали това ще е нейното правителство ? Или пък някой друг? Става така , че на 22.12.1913 г. , пренебрегвайки разпоредбите на тогавашната американска конституция , посредством подкупи , измами и изнудване , банкерите - лихвари сполучват да склонят американското правителство да им преотстъпи правото за емитиране ( печатане и пускане в граждански оборот ) на американската валута . В резултат на това правителството се принуждава да взема заеми от банкерите - лихвари срещу държавни облигации , лихвите по които плаща американския данъкоплатец. Това са така наречените "лихвени пари”. От 22.12.1913 г. със независимостта на САЩ е приключено ! След седем месеца започва Първата световна война…
ИЗТЕГЛИ ОТ ТУК ЦЯЛОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА БЪЛГАРСКИ

.  



Гласувай:
4



1. alexanderherzdorf - Ех, много станахте гезеловците в ...
29.04.2012 19:46
Ех, много станахте гезеловците в последно време. :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3273680
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031