Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2013 10:57 - Семиотичен анализ на Темида
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1848 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Какво показва Темида на българите ?

В България Темида е немощна  / мечът и е забит в земята като бастун /
сляпа и глуха е / с масивна превръзка, която плътно закрива и очите, и ушите / ,
везната, с която отсъжда е малка и с къси връзки / приличат на златарските везни /,

дрехите на Темида са неподходящи за бой, а по-скоро са за римски запой
/ ядене, пиене, повръщане, секс, приказки, ядене, пиене, повръщане, секс ... приказки / ...

image

  Истината ще ви направи свободни. (Ев.Йоан 8:32) |
Символите управляват света около нас от хиляди години
и докато Темида изглежда така няма да има справедливост по тези земи
... за съжаление ...


Записаният разговор показва какви негодници ни управляват През 2006 г. вътрешният министър Румен Петков извърши тотална подмяна на ръководния състав в МВР с кадри на Държавна Сигурност. Само в периода 2006-2007 г.той е назначил над 200 души.

Назначените в МВР 1346 души от бившата ДС – повече от 21 процента от състава, покриха основните звена в РЪКОВОДСТВОТО, АДМИНИСТРАЦИЯТА и ОПЕРАТИВНИЯ СЪСТАВ, включващ не само ПОЛИЦИЯТА, но и КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕТО, което от 1990 г. до началото на 2008 г. беше НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА “СИГУРНОСТ”, а после се вля в новосъздадената ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ “НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ” (ДАНС). 

И ТАКА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ПОЕ ИЗЦЯЛО РЪКОВОДСТВОТО НА МВР!

През 1990 и 1991 г. при двете правителствата на БСП начело с Луканов и при коалиционният кабинет на Димитър Попов, текучеството в кадрите на ДС е значиелно. Това е периодът, в който БСП по необходимост съкращава част от служителите на Държавна сигурност по финансови причини. Държавата няма възможност да издържа огромната армия на ДС и са пенсионирани кадрите от по-старите поколения.

image

Това също е времето, когато ръководните служители на ДС, започнали кариерата си през 70-те и 80-те години, се ПРЕНАЗНАЧАВАТ В НОВИТЕ ПОЛИЦЕЙСКИ И КОНТРАРАЗУЗНАВАТЕЛНИ структури на МВР и ДАНС.

Данните показват, че през 1992 г. , при първото правителство на СДС начело с Филип Димитров, най-малко 34 кадрови служители на ДС са били назначени на ръководни длъжности в МВР.

При правителството на Любен Беров, през 1993 г. и 1994 г. броят на назначените от ДС в МВР скача почни двойно – 53 души.

При правителството на БСП начело с Жан Виденов за периода 1995-1996 г. броят на назначените висши служители на ДС на отговорни постове в МВР е 54.

От информацията на Комисията извършила проверката, особен интерес предизвикват назначенията по време на Костовото правителство.

За годините 1997, 1998 и 1999, когато вътрешен министър е Богомил Бонев броят на назначените на ръководни постове в МВР бивши висши служители на ДС е съответно 56, 54 и 46 или общо 156 души. 

 

При министър Емануил Йорданов през 2000 г. броят намалява на 22, а през 2001 г., когато СДС управлява до юни, назначените бивши кадри на ДС са 7. При управлението на СДС и Иван Костов са били назначени общо 185 висши служители на ДС на ръководни постове в МВР –   внушителна бройка.

При управлението на НДСВ и ДПС през периода 2001-2005 г., в ръководството на МВР са назначени най-малко хора на бившата ДС – около 20 души.

image

Картината значително се променя при правителството на СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ и управлението на “тройната коалиция”.

Тогава се извършва тотална РЕСТАВРАЦИЯ на ДС и   пълно завладяване ръководството на МВР от кадрите на репресивния апарат. 

През 2006 г., вътрешният министър Румен Петков само за дванадесет месеца извършва пълна подмяна на ръководния полицейски състав с висши кадри от Държавна сигурност. На ръководни длъжности в МВР са назначени 188  висши служители на ДС. 

Очевидно, премиерът СТАНИШЕВ и министърът на вътрешните работи ПЕТКОВ се доверяват изцяло само на бившите кадри на Държавна сигурност. 

През 2007 г. до пролетта, министър Румен Петков назначава още една група от 22 души. След това е сменен от съпартиеца си Михаил Миков.

image

Интересен е възрастовия профил на служителите от Държавна сигурност, които Румен Петков назначава в ръководството на МВР.

През 2006 г. са назначени две големи групи. Първата има средна възраст между 50-53 години, а втората между 43-45 години.

Идеологическата и професионална подготовка, които назначените са получили по времето на комунизма в “Мелачката ДС”  по никакъв начин не съответстват на новите потребности и предизвикателства, с които полицейските ръководители се сблъскват след политическите промени в България. Тяхното поведение показва отчужденост, незаинтересованост и неефективност при решаване на новите задачи на МВР. ДС продължава да се използва предимно за политическите цели на БСП.

През 2006 г., страната ни управлявана от Сергей Станишев и “тройната коалиция” беше най-сериозно критикувана от ЕС за несправяне с организираната престъпност и корупцията.Това недвусмислено потвърждава факта, че кадрите на ДС поели управлението на МВР, не проявяват активност и желание да се противопоставят срещу ширещата се престъпност и корупция в страната. Пасивното им поведение всъщност е негласна форма на покровителство и съпричастност, защото и те се стараеха да правят пари, като партийните деятели. 

Петков е назначавал на ръководни постове в МВР и нещатни сътрудници на ДС – агенти на репресивния апарат, които след промените уж са се “преквалифицирали” като кадрови служители за работа в системата на МВР. Такава кариера е направил и баретата Алексей Петров, чийто израстване той дължи предимно на министър Румен Петков .

image

Петров е известен в подземния свят като “Трактора”, заради начина, по който е мачкал жертвите си.

Алексей Петров под крилото на Петков прави голяма кариера. От барета и обикновен агент стига до висш съветник в ДАНС, както и съветник на премиера Станишев.

През 2006 г. самият министър Румен Петков говори публично пред медиите, че досиетата на агентите-доносници трябва да бъдат разсекретени.

Нарастване броя на служителите на ДС в ръководството на МВР донякъде е спряно при министър Михаил Миков. Той назначава само 2 бройки през 2008 г., а до изтичане на мандата на кабинета през 2009 г., още 6-7.

По време на кабинета на Бойко Борисов и министър Цветан Цветанов са назначени на ръководни постове в МВР 2 души, чиято кариера е започнала в ДС.

Особен интерес представлява факта, че от всички 1346 висши кадри на ДС назначени в ръководството на МВР, през школите на КГБ в Москва специална подготовка са преминали 301 служители. Или почти всеки четвърти е с “Чекистка закалка”! Факт, който не се нуждае от коментар.

Въпросът, който основателно вълнува българите е защо МВР не може и продължава да не се справя с престъпността?  В повечето случаи службите на МВР са били оглавявани от бивши кадри на ДС и очевидно това е основната причина.

image

Много често силовите групировки и мафиотски структури са изградени и ръководени от бивши кадри на ДС. В същото време, техни  колеги са станали шефове в МВР. И практиката показва, че между тях съществува негласна връзка и прикрито съдействие.

От Доклада на Комисията също се вижда, че трагично е положението и при българското контраразузнаванеОт 1990 г. до 2009 г. негови ръководители са били винаги бивши ръководни кадри на Държавна сигурност с изключение на периода 1998-2001 г., когато началник е ген. Атанас Атанасов.

Срастването и симбиозата между организираната престъпност и някои служители от ДС – сега ръководители в МВР продължава през целия преход, а явно все още съществува.

Срамен прецедент за БСП и за Станишев беше това, че той трябваше да освободи самият министър на вътрешните работи Румен Петков в резултат на силния обществен натиск затова, че Петков “поддържа връзки с хора от престъпния свят” – братята Галеви и Алексей Петров.

Журналистите нарекоха периода СТАНИШЕВ – ПЕТКОВ ” РЕНЕСАНСА” на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Но той нанесе и продължава да нанася огромни беди на българския преход!

ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ беше и си остана “ОКТОПОДЪТ”, чрез който БСП поддържа “СТАТУКВОТО” в България!

Въпреки, че три пъти беше смъквана с народен бунт от власт, БСП с помощта на Държавна сигурност и  умелото използване на пропагандата и компроматните игри, пак успяваше да се съживи и да  продължи да лъже доверчивия българин.

На предстоящите избори БСП знае, че няма да спечели но навсякъде тръби, че е победител.

През 2006 година отваряйки широко вратите за Държавна сигурност в МВР, СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ  и РУМЕН ПЕТКОВ направиха едно злонамерено ” ЗАВЕЩАНИЕ” – поставиха една скрита бомба за следващия кабинет на ГЕРБ – на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. 

Завещаха им внедрени и контролирани от тях в МВР структури на ДС. Затова БСП така лесно бълва”компромати”! А организираната престъпност, да си е на свобода.

Източник: http://www.capital.bg/blogove/dosieta

Ул.”Арарат”-затворен комплекс на бившите Барети – повечето от тях мафиоти. Там живее и “Трактора” -човекът на Румен Петков.

image




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3274249
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031