Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2013 10:12 - ЗАЩО БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД Е МРАЗЕН ОТ НАЙ-ДРЕВНИ ВРЕМЕНА ДО ДНЕС?
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2614 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 21.03.2013 15:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Евреите са били гонени, презирани и нежелани от античността до днес. Гонения срещу тях е имало в цяла Европа, Древен Египет, Древен Рим и къде ли не. Но защо?

image

Днес свързваме погрешно омразата към евреите с просъществувалия 12 години нацистки режим в Германия. Истината е, че евреите са били преследвани и нежелани от най-древни времена от мюсюлмани и християни. Където и по света те да са били нежелани причините за това са били идентични – занимаване с лихварство, незачитане и неуважение на чуждата религия и култура, не спазване на законодателството.

image

Заради презрението на евреите към всички останали и наричайки се “богоизбрани” те се самоотделят от обществото. Тяхната философия, записана в Талмуда се е обосновавала с твърдения като тези (цитати от Талмуда):

” Евреите се наричат хора, християните не са хора.”; 

 ”Ако евреин убие християнин, той не извършва никакъв грях.”;

 

Противообщественото поведение на евреите, ненавистта им към всички други накарала народите, чиито държави обитавали да предприемат мерки срещу тях. Това се е случило не веднъж от най-древни времена до днес. И не само в мюсюлмански или християнски държави, а навсякъде. Еврейската философия, егоизъм и сребролюбие са овековечени в много класически творби  . След малко ще проследим къде по света евреите са били прогонвани. Евреите са “вечната жертва” и по тяхната “божествена” логика излиза, че целия свят е крив, че ги е гонил не заслужено, а те са били прави. Никой друг народ не е бил прогонван и нежелан в толкова много държави и империи, от толкова различни религии и раси, за толкова дълъг исторически период – от древността до днес. 

Никой не е описал по-добре характера на евреите от Бисмарк:

 

“Натиснете само един евреин и от всички страни ще чуете вик.”

Любен Каравелов остава огнусен и потресен от това, което вижда в еврейското гето. Той самия описва евреите така:

 

“Евреите са известни на сичкият свят не само със своята телесна, но и душевна нечистота.”

И преди да разгледаме къде и кога евреите са били прогонвани нека завършим с един цитат на Марк Твен:

  “Всички народи се мразят помежду си, а всички заедно мразят евреите.”
image
ГЕОГРАФИЯТА НА ЕВРЕЙСКИТЕ ГОНЕНИЯ ОБХВАЩА ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ, РАСИ И РЕЛИГИИ

Евреите били били изпъдени от Древен Египет като група прокажени.

 

Главното обвинение срещу евреите непосредствено преди началото на нашата ера, т.е. от установяването на римско покровителство над Юдея и управлението на Ирод Велики, било за неуважение на боговете на другите народи (веротърпимост).

През средновековието и новото време 

 

Евреите били обявени за предателски настроени през средновековието от  арабите, Халифата, турците и Византия.

След загубата в битката при Манцикерт, било турено началото на Кръстоносните походи, а с тях и на същинските средновековни гонения на евреите с началото на Инквизицията.

Евреите били последователно прогонени от:
  •   Крим - през 1115 г. и 1350 г.;
  •   Силезия - през 1155 и 1494 г.;
  •   Германия – през 12 век, 1348 г., 1510 г. и 1555 г. – по време на Контрареформацията и след излизането на трактата на Лутер - “За евреите и техните лъжи”.
  •   Англия и Уелс през 1290 г.;
  •   Франция – през 1182 г., 1306 г., 1321 и 1394 г.;
  •   Прованс - през 1430 г.;
  •   Унгария – през 1349 г. и 1360 г.;
  •   Австрия – през 1421 г., последвано от различни места в Германия през XVI век;
  •   Литва – през 1445 г. и 1495 г.;
  •   Испания – през 1492 г. е най-известното прогонване, ведно с изгонване и от
  •   Сицилианското кралство със Сардиния - през същата 1492 г., последвано от
  •   Португалия – през 1497 г.;
  •   Тунис – през 1535 г.;
  •   Неаполитанското кралство - през 1541 г. и
  •   Папската държава - през 1569 г. и 1593 г.

 

Преследванията срещу евреите продължили и на изток през 18 век - в Бохемия и Моравия – през 1744/45 г. Между XV век и 1772 г. на евреите било забранено заселването в Русия.

 

Мнозина смятат “Еврейския въпрос” за изобретение на нацистите, но този въпрос всъщност бил поставен много отдавна –  по време на Просвещението от 1753 г. насетне възникнал за политиката и термина “еврейски въпрос”.

Най-сериозните преследвания на евреите били от страна на православните казаци на Богдан Хмелницки в Източна Европа през 1648/49, а след убийството на цар-освободител отпървомартовци, царската тайна полиция вдъхновила погромите. В началото на 20 век в отговор на ционизма и “Еврейската държава” на Теодор Херцел излезли и протоколите на Ционските мъдреци. В Третия Райх на Райнхард Хайдрих била поверена координацията по окончателното решение на еврейския въпрос след провала на Мадагаскарския план.

След създаването на държавата Израел, в периода 1948-1967 г. почти всички евреи от мюсюлманските Алжир, Египет, Ирак, Сирия и Йемен избягали от тези държави от страх за живота си.

image

 

От малки израелтянчетата биват облъчвани с омраза и агресия.

 

На снимката: малки деца надписват бомби, които ще се изсипят над главите над палестинците

image

 

Ежедневието на различните в Израел

 

На снимката: малки и големи израелтяни малтретират мюсюлманка

image

 

И все пак сред евреите се намират и хора, несъгласни с агресивната и кървава ционистка политика

 

На снимката: Еврейски равин с плакат против ционизма, който гласи: “Край на ционизма = мир”

И понеже темата е неизчерпаема, а примерите защо евреите са толкова презирани през времето и днес са безконечни просто ще завърша с това, че да си несъгласен с агресията, расизма, нетолерантността и наглостта на евреите не те прави “анти-семит”, а те прави човек, който не е безразличен към безправието и несъгласен с толерирането на погазването на международното право и конвенциите на ООН. Какво казват много велики българи за евреите можете да потърсите и сами. Но за да завърша темата просто ще цитирам една прекрасна българска мъдрост:

“КАКВОТО ПОВИКАЛО – ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО” alterinformation

Това го пускам допълнително в отговор на
watchtowerman и не желание да се занимавам с подобните му

59 годишния Моше Търнър е пуснат на пробация след като се призна за виновен за блудство с малолетен

imageТърнър се признал за виновен пред съда в град Рокланд, щата Айдахо. Странна отсъжда съда обаче, давайки му 10години пробация, а не ефективна присъда от 6г., както са препоръчали от съдебното жури. Моше Търнър дава нелепи обяснения след като се признава за виновен и дори обвинява момчето.

Според г-н Моше Търнър всъщност той е жертва, защото момчето “се навело пред него да си върже обувките и започнало да се допира до него” предизвиквайки го да блудства с него. 

Търнър все пак се признава за виновен в сексуално престъпление 2-ра степен пред съда. Той признава, че през 2011г. е блудствал с 14 годишното момче цели 7 пъти. Той директно признава, че е правил анален и орален секс с момчето. Това, което го спасява от ефективна присъда е фактът, че семейството на момчето не е допуснало то да свидетелства в съда.

Така във вторник Моше Търнър получи пробация от 10г.







Гласувай:
9



1. watchtowerman - kostas, в много постове отстояваш тезата,
21.03.2013 11:01
че съвревмените еврей не са от гена на древните еврей, а са хазари, припознали юдаизма. Сега се пита в задачата, породена от тезата в новия ти копи-пейст постинг: защо омразата върху древните еврей се прехвърли върху хазарите. И преди да се появат на бял свят еврейте Омразата пак е съществувала. Каин намрази брат си Авел и го уби. Ако човек вникне в причините, породили Омраза у Каин срещу брата си Авел, ще може да намери и отговора защо мразят еврейте, не само в миналото, но и Днес, нищо че това са хазари, които нямат нищо общо с еврейте като ген. Омразата е състояние на Духа и Тя не се поражда, поради физическото състояние на материята, наречено човек или генофонд. Омразата не съществува сама поради себе си, нито се поражда от само себе си. Омразата е антипод на Любовта. Не може да съществува Омраза, ако не съществува Любов, не може да разбереш Омразата, ако не я сравниш с Любовта.
Като даваш пример за Омраза срещу еврейте, тогова пък ще ти дам за пример Омразата срещу християните. Да не би да мразят християните, защото са последователи на един евврейн?! Но християните еврей ли са?
Не ставай глашатай на Политиката на Омразата, бъди деен и мъдър защитник на Любовта.
цитирай
2. kostas - watchtowerman , то че си избрал аватар -НАБЛЮДАТЕНИЦА не значи ,че стоиш на правелното място и да глаголстваш през твоята призма..
21.03.2013 12:55
И за да не ти давам повод да злорадстваш прегледай от друга гледна точка историята .Явно и 1000 примера да напише човек (дали са копи -пейс или т . н . кавъри -дано не е нова дума за теб ) такива като теб винаги ще реагират, винаги ще извъртат , от девет дерета вода ще изкарат само и само да се оправдайт.Ами погледни си философията на религията за да осъзнаеш ,че първата реакция на всеки обикновен човек е да разцепи продължението на съскаштият раздвоен език .Целта на писанията ми са да сте ОПОЗНАВАЕМИ , да ви извадя на светло , да оставя ОМРАЗАТА във собствената ви същност и да се самоунищожите !!! Просто мястото ви е в дупката (ада) - затворената бутилка , добре затапена !!!

А ЛЮБОВТА няма антипод , тя е израз на БОГА ! От тук си прави извод колко сте извратени ! Няма как да ти обясня -Христос не е от вашето племе !!!
Едно ме радва осъзнал си ,че има РЕАКЦИЯ срещу тези ИЗРОДИ ! А тя се заражда по целият свят !! МЪКА МИ Е - КЪДЕ ЩЕ СЕ ДЯНЕТЕ !! Имайки из пред вид виртуалната среда ,в която обменяме мисли ,убеден съм за начина на въздействието на постинга , като целта ми е да активирам съответният център на възприятие и реакцията му.За теб съм убеден ,че става !!

П. П. Аз не те чета ,и при мен не си добре дошъл !!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3283857
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930