Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2012 13:55 - Честита Коледа и Весела Нова Година!!
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.12.2012 15:59



Богатството на един народ не се състои в пари и материални блага, а в силата на народния дух, честта и жертвоготовността. Жизнен и силен е този, който има достойнство, самоуважение и морал.

image

Православието е стълб на всичко това и по тази причина враговете на България правят всичко възможно да изкоренят влиянието му върху българския народ. Комунистите използваха забрани и преследвания, а демократите замаскират антихристиянството като "свобода на избора" , проправяйки път на всичко болно, извратено и античовешко, казвайки "избирайте" . Че какво ще избере дебил, който е възпитаван десетилетия в материализъм и безверие? Много ясно, че ще угоди на скудоумието си, след като сдържаността и мярката изглеждат глупави и ненужни. Всеки нормален българин има достатъчно разум да разбере, че дори пропадналостта на църковния клир не може да е пречка да бъде близо до православието.

image

Мнозинството българи си въобразяват, че за да се подобри живота им, трябва да следват примера на Запада, защото единственото им мерило е финансовият просперитет. Те обаче не виждат духовната смърт и абсолютната безперспективност на западната цивилизация, която достига дъното на моралното падение и с право може да се нарече античовешка цивилизация.

image

Дотам стигнаха западните бездушници, че мюсюлманските примати ги учат на морал, а те им отговарят, че моралът е въпрос на избор! Визирам скорошния случай с мюсюлмански афиши в Лондон, прокламиращи зони "без порнография" . Парадоксално е последователи на една изключително морално изкривена религия като исляма, да поучават хора, които се предполага, че са християни... Разбира се, тяхното християнство е съвсем фиктивно. 

Трябва да се отбележи, че католицизмът, протестантството и останалите западни секти нямат нищо общо с действителното християнство - православието. Нещо повече - католическия център Ватикана е превърнат в оръжие на антиправославието, респективно на сатанизма. 
Показателен е скандалът от последните седмици с българската църква в Рим:  "Дадената ни преди 10 години от папа Йоан Павел II за литургийно ползване църква от седмици е недостъпна за православните служби, а иконите и всички други български религиозни символи са изтикани в странични помещения, за да бъдат далече от очите на посетителите. Няма ги дори ликовете на Кирил и Методий на табелата на оградата. Заключени са и помещенията на неделното българско училище, в тях не е била допусната да влезе и председателката на църковното ни настоятелство арх.Паулина Тихолова. Междувременно, без съгласието на българите, храмът е бил опасан навсякъде с видеокамери. Като резултат българската църковна община през декември обяви, че спира службите си в него. Нито ректорът от католическа страна на храма монсиньор Джанджулио Радиво, нито отговарящият за централния район на римския Викариат епископ Радиво са направили досега нещо, за да спрат кощунствата."
Изключително грубо потъпкване на българските права, което се случва в сърцето на католическия свят, "възпитаващ" ни в толерантност и хуманизъм. Проблемът е, че много българи си казват - "какво ме интересува, аз съм атеист, религиите са за глупаците" . Или пък е увлечен от някоя идиотска секта, било то йеховистка, кришнарска и тем подобни изродщини, предлагащи псевдодуховен живот, в основата на който е егоизмът и престореният позитивизъм.
Зачеркването на православието е проява на пораженчество и отказ от война срещу духовните грабители, нахлуващи от запад и изток; изходът на всяка война зависи първо от духовното равновесие и тогава от материалното състояние.

image

bars.ucoz.net







Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3274179
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031