Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2012 10:23 - МВР щяло да каже на Обама къде били отпечатани фалшивите документи на терориста от Сарафово?!?!
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2941 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 04.12.2012 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


 

"Не мисли, че си най-умен.

  Тук всички са евреи "

Плакат на летището в Тел Авив

Защо Цветанов ще обяснява нещо, което в Белия дом отдавна знаят?

imageСпоред МВР-министъра, българските разследващи на взрива в Сарафово почти веднага разкрили, че документите на атентатора са фалшиви, но чак след шест месеца успели да разбират къде са отпечатани тези фалшиви документи!

Е, и – би попитал всеки посещавал училище български гражданин.

След като още в първите дни Цветанов съобщи, че документите са фалшиви, дали изготвилите тези документи са си останали където са, за да може след шест месеца Цветанов да ги залови?

Той знаел, той научил – но кога, когато вече това знание е ненужно за залавянето на евентуалните участници в подготовката на този взрив. Да не казвам, че не е негова работа да го огласява като го е знаел!

Оттук нататък дали ще го съобщи от Вашингтон, или от Лондон – все тая – замесените отдавна са се изнесли и прикрили следите си, освен ако не са с ментални увреждания или маняци, които работят за това как да дразнят Цветан Цветанов.

imageЦветанов получи във Вашингтон прозрение като съобщи щом заживя там, че "Извършителите на атентата в Бургас не са граждани на България и не живеят в България. Знаем колко и кои са атентаторите в Бургас. Имаме предположения кой стои зад акта, на определен етап ще го оповестим" – направи се на интересен Цветанов, но напразно!

Едва ли някога тези извършители ще бъдат заловени и ще чакат хората на Цветанов да им сложат белезниците – те отдавна вече са на други места, с други имена и легенди!

А пък вицепремиерът – нека се хвали, няма лошо! След толкова емблематични гафове от Перник, Коиловци, съда и прочие – нека да си даде възможност  министърът да се самопохвали! И то не откъде да е, а от Вашингтон!

„За мен по-важно е да не пречим на разследването и изнасянето на информация, свързана с разследването, да не попречи на последващите действия, свързани с това разследване", каза още Цветан Цветанов.

Е, как да не се изнася информация, като сам той не спря да говори по темата вече шести месец! Или понеже е министър, трябва да сме убедени, че въпреки купищата информация, изтекла от него – пречка за последващи действия не се очаквала!

В интервю за Блага Георгиева Цветанов изръси още една непреходна мисъл:

„Запознаваме партньорите в САЩ с напредъка ни по случая и с резултатите от експертизите, които излязоха в последните 20 дни.”

„Няма експертизи, които заложени овреме, излизат след пет месеца и половина. И то за местонахождение на печатница, или лаборатория, или за достъп и осигуряване на материали за изготвяне на фалшиви документи” – коментираха професионални експерти криминалисти пред „Хроники”.

„...извършителите са между трима и петима, не са българи, и не са живели в България” – поясни Цветанов, който е ял като малък кокоши крак и не е свикнал да мълчи когато се налага.

Между трима и петима, не са българи, не са живели в България – поясни Цветанов и след това заяви, че не иска да коментира.

Че то остана ли нещо за коментиране по тези, предварително огласени от министъра ни данни пита се гражданството видимо развеселено по форумите!?

„Изказах огромна благодарност на колегите от агенциите на САЩ, защото на втория час след терористичния акт те бяха на място заедно с мен и колегите в Сарафово”.

Всички помним, че през нощта, часове след взрива, няма как да са били събрани годни веществени доказателствени средства, по които американци да са правили бързи насрещни проверки на всички данни, свързани с извършения терористичен акт?!

Та улики и веществени доказателствени средства бяха пръснати на стотици метри от мястото на взрива! Те даже не бяха събрани и описани както го изисква едно правилно разследване!

В 14 чувала – помните ли, в 14 чувала бяха събрани намерените на местопроизшествието веществени доказателствени средства! Кога ги събраха разследващите, кога американците тръгнаха да правят насрещни проверки на всички данни, свързани с извършения терористичен акт, та на сутринта е нямало още списък с намерените доказателствени средства, прибрани в 14-те чувала!

Питам се понякога като слушам вътрешния министър – чува ли се какво говори, и осъзнава ли логиката на казаното?

 

Трета седмица продължава безпрецедентното посещение на Цветан Цветанов

в САЩ, но за него то е от най-ползотворните за последните четири години!

Ползотворно за личния фотоалбум на министъра, ползотворно за силно накърнения му имидж от гафовете в непрофесионалното му ръководство на МВР? За кое и къде точно, конкретно вижда Цветанов някаква полза от изключително дългия си престой в САЩ?

„Признание”, „върнато доверие” към правоохранителната система, т. е. към Цветанов?!

И тук идва едно доста арогантно изявление от интервюто на министъра:

Съвместните ни действия и обмен през последните 3 г. са благодарение на върнатото доверие към българската правоохранителна система. Нека да си припомним какви бяха преди това лицата в тази система. На най-високо политическо ниво се правеха срещи с хора, които впоследствие бяха осъдени. Лица, срещу които в момента текат съдебни процеси за тежки престъпления, тогава бяха на ръководни постове в Държавната агенция за национална сигурност. Затова към онзи момент е било невъзможно САЩ да имат доверие в България и да се осъществяват такива пътувания в САЩ, да се говори в детайли по теми, свързани с тежката трансгранична престъпност. Моите посещения в САЩ, са благодарение на общите усилия на българското правителство и на всеотдайната работа на полицаите, на които съм дал пълна оперативна свобода”.

Ясно е, че Цветанов има в предвид Алексей Петров – в множествено число, когато казва лица, срещу които в момента текат съдебни процеси за тежки престъпления, тогава бяха на ръководни постове в Държавната агенция за национална сигурност. Алексей Петров е човекът, с когото Цветан Цветанов води лична битка, като е подсигурено подсъдимият да стои в ареста.

Тук по тази тема, Цветанов трябва да замълчи, защото миналата седмица стана ясно, че шефът на Интерпол Робърт Ноубъл не е чул за Алексей Петров и изобщо не е наясно с ареста и задържането му, но казаната сто пъти една лъжа – често в политиката се превръща в истина.

„Моите посещения в САЩ са благодарение на общите усилия на българското правителство и на всеотдайната работа на полицаите, на които съм дал пълна оперативна свобода”!

Неговите посещения са благодарение на парите на данъкоплатците и безграничното им търпение един, учил за даскал по физическо да държи държавата в ръцете си – но кой ще му каже на министъра?

 

По темата за посещението на премиера Борисов – Цветанов отново го направи за смях!

Два дни след като Цветанов пристигна и заживя в САЩ, от неговия Пресцентър дойде съобщение, че Обама ще приеме Борисов.

Шест дни след това американската страна мълча по темата и чак тогава бе принудена да заяви, че въпреки всичко, президентът на Щатите ще приеме българския министър-председател! Твърде набързо, твърде насилено, твърде извън протокола!

Та от Белия дом изобщо не бяха наясно, че такова посещение предстои, а обикновено месец преди това тече подготовка за подобна визита!

Да прочетем какво казва в интервюто с Блага Георгиева Цветанов по темата за „уреденото” посещение на Бойко Борисов при Обама:

 

- Имаше много спекулации около начина на организиране на срещата на премиера с президента Обама, за която вие пръв съобщихте от Вашингтон. С ваша помощ ли се стигна до поканата за Белия дом и откога се готви това посещение?

- Подготовката на подобни визити тече с месеци, но отчетените при посещението ми успехи в правоохранителната област също са допринесли под някаква форма тази среща да стане факт, и то толкова скоро.

Имаше много интерпретации в българските медии за това кой как е организирал визитата, в които аз не искам да навлизам. Поканата е отправена от Белия дом към премиера Борисов. Това, което за мен е важно, е, че на 3 декември /бел. ред. – днес/ ще има среща между Бойко Борисов и президента Обама. Оттук нататък всичко е въпрос на тълкувание.

 

Как така посещение подготвяно месеци бе неизвестно за Белия дом две седмици преди да се случи?

Как отчетени успехи в правоохранителната област са станали под някаква форма причина това посещение да стане факт?

Ако Цветанов успее да даде смислен и логичен конкретен отговор на тези два въпроса – може да се съгласим, че визитата на Борисов не е уредена в движение, но да се казва, че всичко е въпрос на тълкуване – това вече е повече от смешно!

Среща на високо равнище няма как да бъде въпрос на тълкуване, а е единствено и само въпрос на продължителна подготовка и Протокол!

- Много похвали получихте във Вашингтон за работата на МВР, но в последните години нееднократно американските посланици у нас са коментирали, че очакват реформи в правоохранителната и съдебната система, сега какво ви казаха за това?

- Наистина сме много горди от оценката, която ни дадоха, и от Държавния департамент, и от всички правоохранителни служби в САЩ...

...........................

Цветанов: На срещите с директора на Сикрет Сървис Марк Съливан, с главния прокурор Ерик Холдър и с помощник държавния секретар Уилям Браунфийлд ме питаха за едно и също нещо.

Всички те ми зададоха въпроси за промяната на мерките за неотклонение на арестанти в България, които са обект на разследване за тежки престъпления в САЩ.

Трима души питали Цветанов за едно и също нещо – да не би да са се договорили за питането?!

Тримата шефове на служби от американска страна задали на министъра въпроси за промяната на мерките за отклонение на арестанти в България, които били обект на разследване за тежки престъпления в САЩ?

България е далеч по-демократична страна от САЩ, и е с автономно, съотвестващо на условията и законите правораздаване.

За разлика от САЩ – у нас разследванията се водят от дознатели, рядко от следователи и обвинителните актове, които прокурорите внасят в съда предопределят бъдещите присъди.

Дознатели, Обвинителни актове, присъди, или оневиняване – такъв горе долу е редът. При нарушаване на правата се завеждат дела в Страсбург – дела, каквито всеки един от затворените в Гуантанамо би завел и спечелил, ако въпросните затворници бяха в Европа.

Присъдите не са статистика, нещата винаги следва да се изследват от мига на предварителното производство, но кой да му обясни на Цветанов? Кой?

Министър не означава автоматично компетентен и познаващ законодателството и наказателно-процесуалните процедури. Примерът си го наблюдаваме вече три години!

Цветанов: Наши служители да продължат да участват в обучителните програми на Държавния департамент. Искаме не само МВР, но и представители на прокуратурата и на съда да се включат в тези обучения. Трябва да има обмяна на опит и добри практики, когато е необходимо да се търсят и законодателни промени.

- Какво обучение ще искате за прокурори и съдии у нас и няма ли те отново да ви обвинят, че им се месите?

- Това, което говорих с помощник държавния секретар Бранфийлд, е в България да дойде юридическият представител на съдебната система на САЩ, който отговаря за Югоизточна Европа. Идеята е да се срещне с бъдещия главен прокурор, с представители на прокуратурата и съда у нас. Целта е този юридически представител да подпомага реформите в българската съдебна система. Аз искам тя да има необходимия авторитет и доверие пред всички държави в ЕС, САЩ и най-вече пред българското общество.

Това може да стане, когато обединим усилията си, когато няма противопоставянето на институциите и, разбира се, да спазим най-важното, което е заложено по конституция - разделението на властите.

Той искал да се обучават в САЩ представители на Прокуратурата и съда, но Той е изпълнителната власт, а ТЕ – са част от независимата съдебна система?

Е как на законно основание Той, ще задължи ТЯХ да заминат на обучение?

Как така един вътрешен министър ще решава и праща на обучение в страна с друго законодателство магистрати?

Реформи в съдебната система се случват от законодателството в парламента, което е творение вече три години на ръководството на бившия нотариус Искра Фидосова.

Реформи не се случват от срещи в Щатите.

Той нямало да противопоставя институциите в конституционното разделение на властите!

Той, Цветанов го казва в момент, когато върши точно такова вмешателство и предопределя нарушение на разделението на властите!

Ще повторя израза с който започнах и е от плакат на летището в Тел Авив:

"Не мисли, че си най-умен. Тук всички са евреи!"

И една наздравица от тостовете, които запомних в Грузия:

Да пием за чувството, което е способно да преобразява хората до неузнаваемост!

lubamanolova.info - Люба МАНОЛОВА

image








Гласувай:
14



1. gocho52 - Неведоми са пътищата
04.12.2012 17:01
Бойкови...
цитирай
2. kostas - Тя (той) ,бе чудна хубавица -на торен бръмбър -годеница ..........
04.12.2012 19:05
* gocho52 - Неведоми са пътищата
17:01
Бойкови... *
цитирай
3. ka4ak - Цветанов доказва че не е Министър на МВР в Р.България!!!:(((
05.12.2012 01:04
Арестант с белезници на ръцете,бе самоубит!??:(((
14-те чувала с доказателства,не могат да компенсират,че не успя да разпита,нито един свидетел, в ювелирната акция на чуждите служби в Сарафово,а допусна и да бъде убит наш гражданин,за да могат да си съчиняват,удобни версии за баламурници!!!:(((
цитирай
4. kostas - ((( По копчетата на ръкавелите си личи къде докладва !! " Secret Service" ама ние му плащаме заплатата !! Ще положа усилия да се "ИНХИБИРА "
05.12.2012 10:28
* Цветанов доказва че не е Министър на МВР в Р.България!!!:(((
01:04
Арестант с белезници на ръцете,бе самоубит!??:(((
14-те чувала с доказателства,не могат да компенсират,че не успя да разпита,нито един свидетел, в ювелирната акция на чуждите служби в Сарафово,а допусна и да бъде убит наш гражданин,за да могат да си съчиняват,удобни версии за баламурници!!!:((( *
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3273935
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031