Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2012 18:37 - Един чай, господин президент?!
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1620 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Чергата на Плевнелиев май е друга...

imageДържавният глава Росен Плевнелиев отиде на откриването на Олимпиадата в Лондон и отседна в един от най-скъпите хотели с охраната и сина си! Далеч съм от мисълта за равенство, братство или споделена бедност, но имахме един президент, Петър Стоянов, който летя до Сидни за олимпиада, и все си мислех, че тези лудории са приключили....

Да не забравяме, че Стоянов ремонтира асансьор за съпругата си, и обърна входа на Президентството да е срещу фонтана срещу някакви си 2 млн лева!

Впечатлена бях преди време от президента на Гърция Карлос Папуляс, който пътува във втора класа за Брюксел, за да покаже съпричастие към своя народ и тежката финансова криза, в която се намира страната му.

imageПри посещението си в Лондон, което на фона наimage тежката икономическа криза в страната, президентът Плевнелиев е отседнал според няколко електронни издания в един от най-скъпите хотели в английската столица - „Клариджис”.

imageВ този хотел нощувката струва над 1000 паунда, което или в български пари това са около 2400 лева. Чаша следобеден чай струва 107 лева.

Пътуването до Лондон в бизнескласа по време на олимпиадата струва 1000 евро на човек.

Охраната на президента също е отседнала в „Клариджис”, в отделни стаи и близо до държавния ни глава!

Явно е трудно от Гоце Делчев, преминал през паркингите на Германия, да седнеш на креслото на държавен глава и да устоиш на съблазните, които предлага поста!

„Пази, Боже, сляпо да прогледа!” беше написал по подобен повод Щастливеца.

imageЕдно не разбирам: вместо да прати сина си да си почива в една от петте му къщи /да не бъркам цифрата/, едната от които е в Гърция, Плевнелиев взе, че на наш гръб го заведе да се шляе из Лондон за откриването на олимпийските игри!

Толкова ли не се намериха няколко деца от домове, които да заведат на грандиозното събитие, макари и в по-евтин хотел, та трябваше да слушаме как харчат парите ни и за президентския наследник, на който едва ли му липсва нещо в живота?

imageПомним как като се кле Плевнелиев каза, че ще е президент на цялата нация – тук е мястото да го попитам, а дали е президент на децата от Дома, в който откриха СПИН-зараза след питомците?

Дали е президент на децата от други домове за сираци, където излизат, за да крадат и и се хранят?

Всеки се простира според чергата си, особено когато чергата е от пари на данъкоплатци...

Явно чергата на Плевнелиев е друга, въпреки, че взема от нашата. Пък и понякога една пура е само една пура – нищо друго.

И още нещо: поканен от кралица Елизабет за да присъства на церемонията по откриването далеч не означава, че задължително трябва да хукнеш да харчиш грешни пари!

Добре е да те покани кралицата за церемонията по откриването на олимпийските игри, но е прекалено да водиш сина си със себе си! И все пак, поканата, която е отправила кралицата на Великобритания е протоколна, което е достатъчно основание Плевнелиев да се не превъзнася толкова и веднага да хуква да кани Елизабет Втора да посети България.

Държавният глава лично поканил Нейно величество. Администрацията му вече пише и официалното писмо до Бъкингамския дворец, за да уточни датата на посещението. "Никога не съм идвала в България. В тази част от Европа съм стигала само до Унгария. Сърдечно благодаря за поканата", казала кралицата. Плевнелиев предложил на принц Чарлз и бившия британски премиер Тони Блеър също да ни дойдат на гости, съобщи в. "Стандарт".

Явно това му се е сторило малък броят на поканените на президента и той обяви, че ще покани и дука на Кент - принц Едуард, който освен че е братовчед на кралицата, е и председател на Националната кралска асоциация за поддръжка на военните паметници.

Самотен ли е този човек, или няма кой да го научи докъде може да стига и как да се държи, съответно на поста, който заема?

Двамата ще обявят обща регионална инициатива за опазване на военните гробища. Дукът е изказал благодарността на Англия за жертвоготовността на Пламен Петков, който спаси от удавяне английско дете, но загина.

От президентството са уточнили, че Плевнелиев е разговарял още с немския си колега, с австрийския канцлер и с датския премиер. Обсъдил е и увеличаването на швейцарските инвестиции у нас с федералния канцлер на Швейцария.

Вярно е, че правителството даде още милион на президентската администрация, но това не означава, че Плевнелиев трябва да кани де кого срещне щом мине границата.

Вече брахме срама от посещението на Пленелиев при папата, когато занесе някакво позлатено яйце гигант и развесели доста водещи информационни агенции с този смехотворен подарък!

Какво виждаме дотук от посещенията на президента зад граница: за 10 минутна среща с Барак Обама, наречена кой знае защо официално посещение пръснахме луди пари, за да видим как Плевнелиев излизайки за протокола снимка с Обама и шефа на НАТО Расмусен, се надигна на пръсти и зашепна на ушенце нещо на Обама!

От този круиз чухме от другия край на света, че територията ни вече била покрита с ПРО, без някой да е дискутирал, решавал или гласувал за това! По всичко си личеше, че иде реч за самоинициатива над гърба на българския данъкоплатец извършена от Николай Младенов и Росен Плевнелиев – най –малко!

По подобен начин мина и екскурзията му до Бразилия, където от немай къде и учтивост Дилма Русеф разговаря с него 15 минути!

Ако по време на платения си отпуск Росен Плевнелиев си беше позволил да пътува и отсяда в „Клариджис” – никой нищо укорително не би изрекъл. Но да харчиш с лека ръка парите на данъкоплатците, в момент, когато държавата се намира в ресцесия и инфлацията се е устремила нагоре – меко казано, подобно поведение е грозно и не прави чест на този, който си го позволява!

„За да стане господар, политикът се прави на слуга“– бе казал един голям французин – Шарл де Гол, който освен държавник бе и президент на Франция.

В България всичко е обратно – политикът от слуга, става господар, без да го е грижа да го е грижа, отива ли му, или не.

Люба МАНОЛОВА
lubamanolova.info




Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3284164
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930