Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 10:04 - bTV и торенти: Българофобия и ударна доза невежество
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1454 Коментари: 0 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Има едни хора, които паразитират върху таланта и интелектуалния труд на други хора. Наричат се правоносители и се възползват от това, което създават художниците, кинотворците, музикантите, писателите… Същите тези правоносители, които са причината за излишното оскъпяване на интелектуалния труд и на плодовете на нечий талант, много се дразнят, когато в уравнението се включат други хора — пиратите, които вадят правоносителите от сметките и предлагат чрез торенти или по друг начин стоката за развлечение: на много по-ниска цена или направо безплатно.

Забавното е, че правоносителите, които са най-големите паразити, познати в световната развлекателна индустрия, водят война срещу далеч по-малките вредители, а именно пиратите. Неприятното и отвратителното е, че воюват с вменяване на чувство на вина в клиентите си, като по този начин си въобразяват, че ще натрапят соствените си правила и цени. В конкретния случай, който разглеждам в подкаста, става дума за българофобия, която излиза извън всякакви граници и няма как да остане без адекватен коментар!

Във войната понякога или често, на една или друга страна в конфликта, се включват телевизии и политици, повечето от които сами по себе си са паразити, хранещи се с хорското нещастие. Особено дразнещи, направо като конски мухи, са „репортажите“ на разни хора, които се лъжат, че са журналисти, само защото работят в някоя телевизия, в някой сайт или в дадено печатно издание.

Да си журналист, това е призвание и въпрос на вродени и развити качества, а не на месторабота, скъпи мои „колеги“. А за да отговаряш на термина „българска телевизия“, преди всичко трябва да не си българофобска. Ахъм, за кой ли път за тебе става дума, bTV, дето си арена на една грозна и неблагодарна война.

В този подкаст правя на пет стотинки още режисьора Цветодар Марков и актьора Асен Блатечки заради техните нелепи твърдения или откровени алогизми. Говоря и за концентрираното невежество на лъжеексперти като Стефан Минчев от Булакт и Албена Спасова от Международната академия за обучение по киберразследвания. Накрая ще ви занимая и с мирогледа на пишман-народопсихолози и опасни пропагандатори на политическо мракобесие като Пламен Дацов, съдия в Софийския апелативен съд.

 image

bTV и торенти: Българофобия и ударна доза невежество - ( пусни записа)

(MP3 | 31:56 минути | 36.5 MB)

Пускам този подкаст за Деня на българската просвета и култура. Смятам, че имам право да говоря по тези теми. Първо, защото съм журналист, който е много по-добре запознат с темата от „колегата“, служещ на инородната телевизия. Второ, защото съм и творец, който няма нищо против да го пиратстват, стига да го правят читаво. И съм сред малцината малко или много чуващи се творци, които смятат, че истинският творец живее и работи заради самата култура, а сметките и печалбата са последната му грижа. Нещо, което е съвсем чуждо като философия на жалките културтрегери и провалени бизнесмени, които правя на пух и прах в половинчасовия запис.

Ще се радвам, ако пускате линк насам из българския интернет или разпространявате файла с подкаста където и както намерите за добре. Знаете, че избягвам да ви призовавам да правите такова нещо, но това е едно от редките и важни изключения. 

Темата е важна, доколкото е свързана с несекващите опити за контрол и/или цензура на свободния интернет. Политпросветната пропаганда и подготовката за бъдещи законопромени намират всевъзможни изражения, дори в на пръв поглед „невинни“ предавания, които обаче, поставени в цялостен контекст, трябва да се изобличават безмилостно.

А на хората трябва да им се отварят очите. Зрителите и слушателите трябва да знаят кой им е истински приятел и кой пие от кръвчицата им като кърлеж, а в замяна пуска само културни болести и директна българофобска отрова.

.Текст: Стопанина

www.otizvora.com/2012/05/4483/



Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3286096
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930