Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2012 20:22 - Ако не обичаш магарето, как ще обичаш бълхите по него?
Автор: kostas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Някои хора се продават лесно, други – евтино. Първите са творците, които и от „нищо” правят нещо, а вторите са политиците, които от всичко правят „Нищо” – в огромни количества и в богата цветова и партийна гама.

Евтините „неща” и евтините „щастия” са най-произвежданите стоки, с които от хилядолетия доходно се търгува. Най-добрите търговците на евтино щастие са политиците, защото успешно продават нещастието като евтиното щастие на надеждата, че и този път няма да впрегнат „щастливците” в Каретата на Щастието, а щастливо ще се возят в нея

Ако си мързелив но искаш да изкачиш Планината си купи кон. Ако освен мързелив, си и страхлив си купи магаре. Ако освен мързелив и страхлив си и алчен, не давай пари за покупки, а лъжи и ласкай глупците и те ще те носят на ръце към Върха – на тяхната глупост и на твоето благополучие...
Политиката е най-разпространената религия, а религията е най-древната и вероломна политика.

 „Парите правят човека”. Този ценностен фундамент на Западната цивилизация лесно може да се докаже. Вземете едно говедо и му дайте пари. С парите говедото ще започне бизнес и ще стане бизнесмен.

Дайте още пари на говедото-бизнесмен и то ще си купи с тях: дипломи, титли, самочувствие, авторитет, партийна принадлежност... и святост.

Прибавете нови пари и святото говедо ще си купи: електорат, държавен пост... и власт. Чрез купената власт говедото ще решава съдбите на милиони хора и ще си мисли: „Щом парите правят човека, хората ще ги управляват говеда!”.

 В постигането на евтиното щастие на народа, първото „нещо”, което политиците изтъкват като свой свещен приоритет е „върховенството на закона”. Последното е – корупцията. Това не е случайно защото в политиката всичко е обърнато наопаки. Така законът става последното нещо, което се практикува, а корупцията – първото.

 Преди две хилядолетия Иисус Христос влязъл в Йерусалим яхнал магаре. Това встъпване в пределите на Свещеноманията управлявана от еврейската Свещеномафия не било случайно. Знаейки, че ще Го разпънат на кръст като разбойник, Иисус искал да покаже на стеклата се да Го посрещне тълпа, че едно магаре може да бъде яхнато от всеки Син човешки, но човешката магария осъдила на смърт даже „Спасителят” на човечеството, не може да бъде яхната дори от Синът Божи.

 След убийството на Иисус, Дяволът осъзнал силата на човешката магария и решил да я впрегне в своята каруца. Затова внушил на хората, че те сами могат да решат: кое е „Добро” и кое е „Зло”, кое е „Умно” и кое „Глупаво”, кое е „Истина” и кое е „Лъжа”. Една част от хората, чиято магария била най-голяма му повярвали и решили, че щом „знаят” какво е „доброто”, „умното” и „истината” са Богоподобни – а щом са Богоподобни значи от името на Бог могат да наложат на всички останали хора „доброто”, „умното” и „истината” – своето „добро”, своето „умно” и своята „истина”.

 

Така се родили религията и политиката, в които магарията ходи на два крака, а бълхите й са религиозни и политически доброжелатели, които с безумно настървение смучат кръвта на правоверните магарета, а после публично и тържествено се уригват на истина.

 

 Човек, който си ампутира краката защото са му обещали, че ако го направи след време ще му израснат криле и вече няма да се налага да ходи, защото ще лети – е Идиот. Религиозен... и партиен.

Ако човек вместо своите крака ампутира краката на цял един народ (на собствения си народ) за да го направи „летящ” – такъв човек не е идиот, а политик.

Политикът е по-тежката форма на човека с отрязаните крака – той е човека с магарешка глава

Петър Георгиев Кривенчев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3286341
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930