Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2014 17:03 - История на тайнствените скити - Атлантски градини
Автор: kostas Категория: История   
Прочетен: 2586 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Скитите са били съставени от арийски племена от прото - ирански конни общности, които са полу - номади и споменавани,  като обитаващи големи площи в централните евразийските степи , през второто хилядолетие пр. Хр . Техните територии са били известни на класическите гръцки източници като Скития .

image

 За
"Класическата скитите " най-често се говорят  от древногръцките историци ,че са населявали  северната част на Черно море и Кавказкият регион.
 
Въпреки това, други скитски групи се срещат в Близкия Изток и  Централна Азия. В техния живот и навици, те много приличат на хората от Черноморският регион.
 
Освен това , терминът " скит " се използва също така и от съвременни учени в археологически контекст , т.е. всяка област се възприема за да се покаже качества на прото - арийска цивилизация или " скито - сибирската " култура.
 
Голяма част от това, което е известно от историята на скитите идва от древногръцкия историк Херодот , който посетил тяхната територия.

image

В днешно време този запис е разширен главно от работата на руските антрополози . Многобройни древни ДНК проби , вече са възстановени от предполагаемите " предците " на Историческия скитите .
 
Физични и генетични анализи  единодушно заключиха, че скитите , дори и тези на изток , притежавани предимно " Европоидни черти" , въпреки че се срещат и смесени " Евро - монголоидни " фенотипове , в зависимост от периода .
 
Хаплотиповете и Хаплогрупите на 26 древни човешки проби от района на Красноярск в Сибир са датирани от между средата на 2 хилядолетие пр.н.е. и четвърти век от новата ера , почти всички принадлежат към хаплогрупа R- M17 .
 
Данните показват, че съзвездието на населението , известни  като скити бяха  със сини -( или зелено ) очи , светла кожа и светли коси хора, които също изиграха важна роля в началото на развитието на цивилизацията Таримския басейн .
 
image

Политически мотивирани Антрополозите насърчаващи фалшива марксистко егалитарно версия на историята са получили много по- заслужен шамар в лицето наскорошните археологически открития в Ориента , които показват , че първоначалните основатели на много източни философии и цивилизации - които са толкова почитан от " Ню ейдж "типове , които презират всичко, кавказки и европейски - в действителност са били расови арийци .

image 

Един известен пример за това е на страната на Иран , която носи името си от оригиналните си завоеватели ; до 1978 г. една от многото официални заглавията на шаха е " Властелинът на арийците ". Гравиран в клиновидно писмо  -  древният  арийски термин е  датира от 2 -то  хилядолетия . П.Хр.

image


Стотици тези отлично запазени от 4000 година старите арийски мумии и техните пирамиди , открити в Централна Азия са от период преди  установяването на пътя на коприната . Това са най-ранните известни обитатели на района и преди датата на съвременните азиатски жителите от повече от хиляда години .

image

Тези древни мумии са с руси коси и често са над 6"6 (инча)"високи , със свастика- символи , и се казва, че са въвели предварително будистко арийската философия до 3/ 4 от Азия. Те са отговорни за много от масивни древни пирамидални структури на Китай , както и допринасянето на Китай  на ранните  ( първите  им императори  увековечени като  синеоки "слънчево  -божествени ")  легенди .
 
 
Наскоро в гроб в пустинята Гоби , откриха, почти два килограма все още зелена марихуаната  заровена с древни арийци  и са доказали, че са най-малко на 2700 години  . A   тестът е потвърдил, че марихуаната притежавал много мощни психоактивни свойства и хвърля съмнение върху теорията, че древните са произвеждали  конопа само, за да се направи дрехи и въжета.
 
Водещият автор Итън Русо казал в "Discovery News" , че марихуаната " е доста подобна" на това, което се отглежда днес . "Ние знаем, както от химическия анализ и генетика , че той може да произвежда THC ( синтаза tetrahydrocannabinolic киселина , основният психоактивен химикала в завода ) , " обясни той.
 
Установен е лек мирис в дървена купа в кожено кошница в близост до главата на синеок мъж, който е  починал на45 г. Тази добре запазената мумия на привидно кавказки шаман с римски нос и дълбоко разположени очи е разкрита от един клъстер от древни гробници през 2003 г. и изследователска работа продължава и до сега.

Канабисът е бил използван не само от скитите за отдих , но и за церемонии за мъртвите . В един пасаж написан около 450 г. пр. Хр , Херодот описва погребалните обреди на скитите , както следва :

" ... когато , поради това , скитите са взели някои от този коноп , те се промъкват под платната и да изложат на семената на червените горещи камъни , но това да се постави на цигари , и произвежда такава пара, че никой грък пара - баня ще го надмине . скитите , транспортирани с пара , възклицават . " ( лош превод)
 
Царските  Скити  бяха оглавявани от суверен , чиято власт е била предавана от баща на сина . В крайна сметка , някъде около времето на Херодот , кралското семейство се сродява с гърци. (капитална грешка - мой коментар)
 
В 339 владетеля Aтеас бе убит на възраст от 90 , докато се бори срещу Филип II от Македония. Обществото в крайна сметка е бил разрушен през 2-ри век пр.н.е. , Палакус е последната суверен , чието име се пази в историята.


Най-сетне признават, че скитите са европейци и че те са основателите на Ведите и Източните религии.
Остава да признаят и следните факти:
- скити произлиза от българската дума скитам, скитащите племена;
- Арии е от българската дума ора / хора, която е окончанието и на нашето название българи т.е. Бол Хора, Големите хора, великаните;
- Всички скити са говорели български език и той е записан като ведическия санскрит преди хилядолетия;
- Българския език е първият човешки език, възникнал на Земята.


Древните мъдреци - просветлените седари (седящите и медитиращите древни българи), са познавали астрономията и влиянието на звездите върху човешкото развитие.
Това знание е запазено днес във всички религии, но е останало само като символи и малцина посветени знаят истинското им значение.
Будите (будните) винаги са говорили за второто слънце, около което нашата слънчева система прави едно пълно завъртане във формата на елипса на всеки 24 - 25 хиляди години според различните древни източници, като календара на маите, древния български календар.
Скритото окултно значение на кръста, съществувал много преди християнството, под формата на

Свастиката



, е именно отбелязването на това Второ слънце и четирите основни съзвездия. Освен чрез свастиката, това е отбелязвано и чрез конника в колесница, теглена от четирите съзвездия: водолей, лъв, телец, орел (скорпион).

Алия Ошо



Гласувай:
10



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3283914
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930