Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2016 18:51 - Що е то долар?
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 5702 Коментари: 8 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

1. Човечеството винаги е правело парите от ценни метали, и почти всичките пари, винаги са били такива. Няма ли ценен метал, няма пари. Количеството на парите се ограничава от количеството на метала, от който ги правят.

2. 1694 г. група банкери, с подкрепата на крал Вилхелм Орански, била създадена Банката на Англия (а всъщност – на еврейството), и тя станала първата в света, частна печатница за пари. Т.е. група лица започнала да печата и да пуска в обръщение пари. Фокусът е в това, че вече печатали книжни пари, и те, уж, били обезпечени със злато, и във всеки момент владелецът на хартиен фунт, можел да го обмени за фунт от жълтия метал. А на практика, банкерите започнали просто да мамят, пускайки в обръщение значително повече книжни пари, отколкото имали злато.

 image

3. Идеята била много проста, и затова трябвало да се унищожат другите «умници», които също биха се решили да печатат пари от нищо. И цялата последваща история на Европа е борба на Банката на Англия, а по-точно, на нейните собственици, за финансова хегемония на планетата (а това не е трудно, когато можеш да печаташ почти неограничено количество книжни пари, а никой друг няма това право).

 

4. Когато САЩ получили независимост от от Англия, банкерите изгубили контрола над финансовата система на тази страна. И си го върнали чак 1913 г., когато с указ на президента Уудроу Уилсън била създадена Федералната резервна система (ФРС). Това бил пак частен център за емисия на пари, собственост на същите лица (т.е. на световното сатанинско еврейство), както и Банката на Англия.

 

5. А в този момент всичките други пари по света били златни. Но започнеш ли неуморно да печаташ долари, това не може да остане незабелязано. И – какво да се прави? Разбира се, да се премахнат конкурентите,  т.е. да се унищожат другите златни валути, и да се разрушат икономиките, които конкурират англосаксонските. Затова, веднага след създаването на ФРС (ФЕД), 1914 г. започнала Първата световна война, и в нейната пещ изчезнали – златната рубла и златната германска марка.

 

6. После последвала Втората световна война, след която, в Бретън-Уудс, 1944 г. било подписано съглашение, очертаващо следвоенната световна финансова система. Главни пари станали доларите на САЩ, и цялата световна търговия започнала да се води с долари, и само с долари. По същество, доларът заменил златото. Всички страни вече трябвало да заработват долари, а САЩ просто ги печатали, обещавайки, че за всеки 35 долара са готови да изплатят тройунция злато.

 

7. Но 1973 г. САЩ обявили, че доларът вече няма никакво златно покритие. Високият стандарт на живот в САЩ започнал да се определя само от търсенето на зелената им валута. И целият свят започнал да колекционира долари, заменяйки плодовете на труда си, с измамни хартийки. А САЩ (разбирай – Световното еврейство!) – просто си ги печатат.

 

image image8. Когато броят на «нарисуваните» ФЕД долари станал застрашително голям, била измислена система за унищожаване на излишните. САЩ започнали да взимат на заем долари от целия свят. А в замяна издавали държавни облигации на САЩ, наричани «трежъри».

 

9. И числото на тези облигации, издадени по всички страни на света, всъщност е големината на държавния дълг на САЩ, който днес е равен на 14,5 трилиона долара (14,5 хиляди милиарда!).

 

10. А това значи, че САЩ са похарчили 14,5 трилиона повече, от колкото са заработили… И кой, в такъв случай, ще живее по-добре?

 

11. А как може да бъде принуден света да продължава плаща за високия стандарт в САЩ (и на Запад, като цяло)? Само по два начина: с измама и със сила. За първото англосаксонците (разбирай – англосаксонските евреи) имат световните Медии, лъжещи, по тяхна команда, а за второто служи — най-мощната армия в света (чийто бюджет е по-голям от сбора на бюджетите на всичките останали страни по света!). Но когато дългът на САЩ става астрономически голям, а военната им мощ намалява, се появява изкушение във всички страни, да започнат да играят по-нови правила. Т.е. да направят така, че доларът да не е единствената световна резервна валута, и да добавят към него, поне – юана, еврото и рублата.

 

12. А това, отново е конкуренция. При което САЩ могат да оцеляват само в случай, че светът ще продължи да купува хартийките – долари и трежъри. Престанат ли да дават на САЩ, суровини и стоки, в замяна на техните хартийки, — цялата тази пирамида ще рухне.

 

13. А как може търсенето на долари и трежъри да си остане високо, ако сега намалява? Отговорът е прост: като се направят всичките други активи неинтересни и нестабилни. Трябва да се направи така, че в света да остане сигурен само доларът.

 

14. А за да се постигне всичко това, може да се използват същите начини, благодарение на които, доларът изобщо се оказа на Олимп на световната икономика. Спасението за долара е — война. Но световна война не се получава. Значи, световната икономика трябва да се дестабилизира по-друг начин: — с хаос и революции.

 

15. Именно това и наблюдаваме сега. Както се казва — нищо лично, само бизнес. Нищо лично — само долари.

Николай Стариков

 




Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Те знаят, че знаем.
01.09.2016 21:14
И са го калкулирали в главния компютър. Войната вече не е това, което е. Идиотската дума "хубридна", под което се разбира пропагандна, е част от пропагандата. РУШЕНЕ с всякакви свръх-технологични и СВРЪХ-НАУЧНИ средства, рушене на ВСИКО НЕ АНГЛО-САКСКО, РУШЕНЕ МАЛКО СЪС СВОИ РЪЦЕ И МНОГО С ЧУЖДИ. И потенциалните конкуренти се гърчат в разрухата си. Да помага Бог, защото техният е Мамон.
цитирай
2. kostas - 1. krumbelosvet - Те знаят, че знаем.
01.09.2016 23:49
И знаят, че ние знаем за това и че най-напред ще намерим пътя към вратичката.
цитирай
3. krumbelosvet - Пази Боже
02.09.2016 10:42
Ако намерим такава вратичка, сигурно ще я обстрелват.
цитирай
4. pando - 100 %
02.09.2016 11:51
ISTINA!
цитирай
5. dimat - А какво ще стане с "парите" изобщо,
02.09.2016 17:18
когато бъдещите технологии ги направят излишни?

Нещо си казвате,че съм луд?

А сега,помислете върху следният ОБЕКТИВЕН СВЕТОВЕН ПРОЦЕС:

Технологиите унищожават работните места на хората;

Хората останали без работа не могат да получават пари;

След като не могат да получават пари,те не могат да купуват стоки и услуги;

След като не могат да купуват стоки и услуги,за какъв гуй са нужни въобще парите?!

Тази схемичка в съвсем опростен вид показва,ненужността на парите!

Но има и нещо друго,тя прави ненужна и "съвременната" икономическа система,в основата на която стои капитализма;

КОЕТО ОТ СВОЯ СТРАНА ПРАВИ И ЧОВЕКА ИЗЛИШЕН!

Ха сега де?!

Какво ще стане със Света изобщо?!
цитирай
6. kostas - Нещо си казвате,че съм луд? Не си луд , така им казват на хората, които не виждат изход
03.09.2016 13:07
и повтарят едни и същи действия или изрази . Опитай се да разбереш понятието еманация на труда = пари ,бартер , услуга, плащане и т. н . т .Технологииге -като улесняване на човешкият труд и прочее . Научи се да разсъждаваш като ЧОВЕК не като роб и ще ти светне !!!
цитирай
7. dartanjan - Световна витруална валута на която ...
05.09.2016 15:46
Световна виртуална валута на която работещите иокономики в света придават стойност. Другото определение н атази валута е право на неограничен кредит от емисарите и подсигурено с военната машина на нато.
цитирай
8. dimat - Смешното е,че въобще не ме Засягаш,като си ми изръсил,
15.09.2016 20:24
че не разсъждавам като човек,а като роб!

И Езоп е бил роб,НО КАКЪВ ЧОВЕК!!!

В човешката история е имало много роби,извисили се до ЧОВЕЦИ!

Имало е и роби,не осъзнаващи робството си,криейки го зад подчертано самочувствие и високомерие!

И така,аз "робът",не получих отговор на простичкия въпрос: какво ще стане,когато технологиите ЗАМЕНЯТ ЧОВЕКА И ГО НАПРАВЯТ ИЗЛИШЕН ТОЧНО ОТ ИКОНОМИЧЕСКА ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ!!!

Вместо това получих една елементарна ,гола декларация: "технологиите,като улеснение на човешкия труд..."!

Че то,ако погледнеш,съвременните "технологии за убийство на хора",улесняват "човешкия труд".

Научи се да мислиш,като "мислещ човек",а не като програмиран робот.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3273849
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031