Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2016 19:29 - Блестящият отговор на терора, или защо във Франция се случи това, което се случи - JE SUIS IDIOT!
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 2207 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Ако някой все още го боли сърцето за невинните жертви на тероризма във Франция – спокойно, отпуснете се, всичко е уредено.

 image

На 13 юли 2016 г. френското правителство щедро издаде указ за учредяване на „Национален медал за признателност към жертвите на тероризма“.

Не, това не е глупава шега, а идиотската истина. Тя съществува и се нарича именно така.

 image

Медалът се издава лично от президента на Републиката на всички „французи и чужденци, които са били убити, ранени или взети за заложници по време на терористични атаки във Франция или зад граница“.

image

Спешно и креативно е изработен много елегантен медал във формата на цвете с пет венчелистчета, с бели ивици и маслинови клонки, „символизиращи мира в Републиката“. Самата Република също е там – в центъра на композицията е изобразена статуята от парижкия площад със същото име, на който в традиция се превърна събирането след всяка нова терористична атака – с цветя, свещи и плюшени мечета.

Прекрасен медал! И най-важното – можете да го получите и посмъртно, просто трябва да сте на точното място в точното време.

Тъй като „точните места“ и „точното време“ отрано са планирани в неограничени количества, всеки живеещ или по някаква причина пребиваващ във Франция, има шанс да получи такава награда.

Ако изведнъж се окаже, че вие (французин или гост на страната) ще трябва да го получите посмъртно, то вместо вас наградата могат да получат роднините ви.

Само че за да го заслужите и разгледате лично, трябва да побързате, защото освен блестящия отговор на терористите, като този прекрасен медал, френското правителство е предвидило и още „редица мерки.“

В „редицата от мерки“ е друго предложение на премиера Валс „да се сключи договор с френския ислям“, и по-конкретно: неприятелски настроените имами да преминат „миролюбива подготовка“ във Франция и да призоват паството си да живее в мир с онези, които до този момент те наричат ​​“неверници“. И това също не е идиотска шега, а самата истина.

Изобщо, медалите очакват всички желаещи.

image

Цветя в памет на жертвите на терористичните атаки

 

И още нещо.

На тези, които още не са забелязали, още веднъж специално обръщам внимание на датата: указът за създаването на медала „за признателност към жертвите на тероризма“ беше подписан на 13 юли 2016 г.

И още на следващия ден, в Ница, имаше рекорден засега във Франция брой на наградените.

… Цялата работа е в това, че не може да се „договаряш“ с някого, който вече те е обявил за „враг“ само заради това, че съществуваш не така, както на него му харесва. И цялото търсене на скрити причини и сълзливите обяснения за теб са жалка и унизителна загуба на време, а всичките „договорености“ за него са пустословие и отсрочка.

Договаря се с опоненти. Враговете се унищожават.

Като правило – не с медали.

Медалите са за утеха на жертвите. И на победените.

  Елена Кондратиева-Салгеро  е журналист и литературен деец, живееща във Франция от 1990 г., с руски произход. Главен редактор на парижкия литературен алманах «Глагол». Публикува на френски, руски и английски език.

Превод: Memoria de futuro






Гласувай:
7



1. planinitenabulgaria - В началото на демокрацията колкото повече някой приличаше на изрод,
02.08.2016 19:45
толкоз повече го уважаваха. Сега колкото по-голяма глупост напише някой, толкоз повече го четат...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3284354
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930