Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2015 12:43 - Независимост, неприкосвеност и безнаказаност за банкерите
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 1680 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Простосмъртните дори не подозират с каква абсолютна независимост и самостоятелност се ползват централните банки, а висшите им функционери имат имунитет и гаранции за безнаказаност, по-големи от който и да било демократично избран депутат. Провеждането на важните събрания и взимането на решения се извършват при съблюдаване на пълна тайна, като държавните съдебни органи нямат право да разследват доколко коректно се управляват банковите дела! Например Федералният резерв упражнява контрол върху цялата монетарна система на САЩ, а не е задължен да се отчита пред никого и нито една правителствена комисия няма право да контролира действията му. Даже няма собствен бюджет и не е подвластен и на счетоводна ревизия!

image

   Що се отнася до Централната европейска банка, за нея се знае, че е собственост на акционерите от централните банки на страните-членки. Става дума за частен субект - наднационален и извън териториален, напълно освободен от всякакъв контрол на институционалните органи на Европейския съюз. Отнемането на монетарния и законодателния суверенитет на страните-членки (съществена част от националната независимост) се определя категорично от чл. 105 и чл. 107 на Договора от Маастрихт. В чл. 7 на Протокола за Устава на Европейската банка се постановява:

,,Независимост, съгласно чл. 107 от Договора, при упражняване на пълномощия и изпълнение на задачи и задължения, присъдени им по силата на Договора и от настоящия Устав. Централната европейска банка, както и която и да било централна европейска банка или член на овластените да взимат решения органи, се освобождават от задължението да изпълняват инструкции на институциите или органите на Европейската общност, на правителствата на страните-членки или на който и да било друг орган. Институциите и органите на общността, както и правителствата на страните-членки се ангажират да зачитат този принцип, като се изключва всякакво вмешателство или влияние върху членовете на овластените да взимат решения органи на Централната европейска банка и националните централни банки при изпълнение на задачите им." 


   Същият Протокол постановява за господата от Централната европейска банка и правото на поверителност (или да не се правят обществено достояние решенията, които се взимат зад гърба на европейските граждани):

,,Управителният съвет е този, който решава дали да направи обществено достояние резултатите от взетите решения".

Впрочем в чл. 12 от Протокола, наречен Отговорността на овластените органи да взимат решения, в действителност не се предвижда никаква отговорност. За сметка на това същият този член утвърждава отнемането на монетарния суверенитет на държавите в полза на европейските централни банкери:

,,Съобразно чл. 105 А, параграф 1 от Договора, Управителният съвет на Централната европейска банка се ползва с изключителното право да оторизира елитирането на банкнотите в Общността, Централната европейска банка и националните централни банки могат да емитират банкноти. Банкнотите, емитирани от Централната европейска банка и от националните централни банки, са единствените банкноти с легален курс в Общността."

Ето как е извършено окончателното преотстъпване на суверенните права на народа на субект, който се контролира от частни лица и частни интереси и който се самоопределя извън и над каквото и да било политическо публично пространство.

   Чл. 11 от италианската Конституция разрешава ограничения (а не преотстъпвания) на националната независимост в полза на други държави (Централната европейска банка не е нито държава, нито орган на други държави!), но само при равни условия (докато квотите в Централната европейска банка не са равни!) и с една-единствена цел - да се осигури мир и справедливост между държавите (докато интересите на частните банкери, както е известно, са точно в обратна посока).

   Освен това, необходимо е да се знае, че всички по-влиятелни централни банки в света се контролират от глобалния елит и че по същество се ползват с абсурдни привилегии, за които вече споменахме (имунитет, безнаказаност, безотговорност, поверителност, независимост). Става дума за списък с частни дружества, който включва също така МВФ и Световната банка.




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3284636
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930