Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2015 18:32 - Държавната протекция над войнстващия цигански расизъм
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 1865 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

След събитията от последният месец и половина вече е ясно, че властите не само отказват да санкционират расистки мотивираната циганска престъпност, но дори я насърчават чрез действията си. Свидетели сме на една изключително порочна практика на брутална дискриминация срещу етническите българи и явна протекция над криминалните елементи от цигански произход. Както в Гърмен, така и в Орландовци видяхме приложен един и същи модел. В продължение на години, българите живеещи там са оставени на произвола на криминални цигански банди. С времето тези расистки мотивирани престъпления стават все по-нагли и брутални, а държавата твърдо отказва да предприеме мерки. Нещо повече – престъпниците са внимателно обгрижвани от политици и НПО-та, защото осигуряват електорат по време на избори, както и усвояване на средства по интеграционни програми.


image

В един прекрасен момент обаче, на изнемогващия и изтерзан българин му кипва, след поредното нагло и демонстративно расистко нападение над местни младежи. И в момента, когато българинът излиза на улицата, не за да напада, а за да се защитава – тъй като властите са му отказали категорично всякаква форма на защита, тогава изведнъж държавната машина се задейства. Изсипват се стотици тежковъоръжени полицаи и техника. За да вземат мерки срещу циганските набези? Нищо подобно! За да гарантират сигурността на циганските престъпници, тероризиращи местното население. След това излизат различни мазни политици, които започват да хвърлят прах в очите на хората с общи приказки, как скоро щели да вземат едни мерки и всичко щяло да се подобри, само трябвало сега да се успокоят и да си вървят мирно и тихо по къщите. После се включват и услужливи медии, които откриват „провокатори“ сред протестиращите. Това са митичните „лумпени, футболни хулигани и ксенофоби“. Така безочливо се хвърля кал срещу младежите, отзовали се първи в помощ на свои сънародници в беда – готови да ги защитят с риск за собственото си здраве и благополучие. После започват да се вадят компромати срещу отделни личности, обяснява се, че е политическа поръчка, въобще – ползва се всеки възможен ченгесарски трик за разбиване на единството между хората.

Впрочем, най-показателно за това, че протестите бяха спонтанен изблик на народното недоволство е реакцията на чуждите агентури. Слугите на Вашингтон съзряха зад тях дългата ръка на Кремъл, докато зависимите от Москва обявиха, че това е американска провокация. Което просто показва, че и едните и другите са неприятно изненадани от факта, че българите са се самоорагинизарали по някакъв повод и процесът е извън техен контрол.

След цялата вдигната пушилка от медии и политици, реални мерки срещу циганските беззакония така и не се предприемат. Това са фактите. Ако на някой не му се вярва – да пита циганите. Те специално благодариха на премиера, че ги е опазил от българите. Впрочем, това обяснява и към кого бе насочена пожарникарската закана, да не си играем с огъня.

Малоумните политици си мислят, че след тези техни действия, всичко е потушено и въпросът е приключен. Само че след подобен цирк, не само, че огъня продължава да тлее, но и още масло е налято. Защото подобно престъпно безумие не може да продължава до безкрай. Още повече, че продължава грубо да се демонстрира двойния стандарт към циганите. Крещящ пример за което е случая с трима набити цигани от миналата седмица, който медиите истерично раздухаха. Докато междувременно поне няколко по-тежки случая на циганско насилие над българи, включително на зверски пребито момиче, което е с черепна травма, бяха неглижирани. Нищо не казаха големите медии и за тълпата цигани в Красна поляна, крещяща „българите на сапун“. Затвориха си очите и за циганските призиви за саморазправа с българите. А сега за втори път, цигански тартор излиза и обявява на всеослушание, че ще създава въоръжен башибозук, който да се саморазправя с българите протестиращи в Гърмен, Орландовци и на всякъде другаде, където не са съгласни да живеят под ежедневен цигански тормоз. И институциите отново не предприемат нищо срещу него. А хората отново са оставени на произвола. Но съществува закономерност, че колкото повече несправедливост се трупа във времето, толкова по-страшен ще е гневът след време.

Каквото и внушения да се опитваха да правят някои поръчкови журналисти, като цяло протестите до момента могат да бъдат определени като мирни. Въпреки изключително изострената ситуация, хората предпочетоха и този път да избегнат насилието. Само, че властта за пореден път откровено се подигра с тях и нагло демонстрира, че няма намерение да се съобразява с каквито и да било техни искания. Защото на политическата класа отдавна не и пука от протестите на хората и категорично блокира всеки мирен опит за промяна. Не е нужно да си гений за да се сетиш, какво може да се случи, когато не само системно се проваля всеки опит за мирно реформиране на системата, но и непрекъснато се толерира една все по-агресивна и расистки настроена криминална прослойка, поставяща под ежедневна заплаха живота на все повече българи. Само, че хората не са глупави и добре виждат като проблема, така и причината за него.

На фона на всичко това, един от най-опасните хора за националната ни сигурност в момента е не друг, а вътрешния министър Бъчварова. Според тази изключително неадекватна и абсолютно неподготвена за позицията си лелка, решението било да се вкарат повече цигани в полицията. Каква чудесна идея – вероятно почерпена от така успешния сръбски опит. Защото всички знаем, как нещата рязко се оправиха в Косово, когато местната полиция бе напълнена с албанци… Прилагане на тази идея на Бъчварова на практика би имала катастрофални последствия, защото ще означава инфилтриране на силовите структури от организираната циганска престъпност. Но все пак това е министърката, която предложи на Италия да поемем част от хилядите нелегални имигранти (много от които крайни ислямисти), които заливат страната им. Тази жена или е изключително глупава или умишлено се опитва да ускори процесите, които могат да ни вкарат в гражданска война. Независимо кое от двете е вярно, безспорно е, че тя е крайно вредна и опасна.

Но за съжаление, не е единствена. За да се предотврати скорошна катастрофа, едно от най-необходимите неща е още днес да се смаже расистката циганска престъпност и да се ликвидира социалния паразитизъм, разпространен сред тази общност. Още днес циганите трябва да бъдат принудени да спазват закона и да работят, а безконтролната им раждаемост трябва да бъде ограничена с адекватни мерки. Трябва да се направи днес, защото утре ще е твърде късно.

Държавата обаче, упорито отказва да го направи.



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3285811
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930