Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2014 10:18 - Родът на Цар Самуил е жив и почете България!
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 9676 Коментари: 10 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

Скопие пред колапс – потомците му изпращат архива си в България, а не при тях!

Родът на българският цар Самуил не е прекъснат. И до ден днешен, макар и размита, като на всяка друга европейска аристократична фамилия, кръвта на цар Самуил е жива. Става въпрос за италианската фамилия Mistruzzi di Frisinga / Миструци ди Фризинга/.

Заслугата за откриването на тази фамилия е на отдавна покойния писател Константин Петканов, както и на съпругата му Магда и дъщерята Сълза Петканова.


Италианската фамилия разполага с няколко документа, доказващи произхода й от цар Самуил. На първо място това е генеалогическото дърво на фамилията. То е съставено от два клона, такъв произлизащ от преките наследници на цар Самуил и минаващ през най-значителните византийски династии и клон на италианската фамилия, които в 1269г. се сливат в едно. Това генеалогическо дърво е съставено на ръка от фамилията Фризинга, които се считат за наследници на цар Самуил и с българска кръв.

Вторият документ е факсимиле от заглавната страница на ТАБЛИЦА за вписване в ЗЛАТНАТА КНИГА на италианското благородничество, която съдържа хералдика и генеалогията на аристократичните италиански фамилии.

Третият документ е фотокопие от стр.103, том ХХVІІ на споменатата таблица, подробности за всяко коляно от фамилията Миструци ди Фризинга, със стриктно кодирани фамилни черти, звания, обществено положение и пр. Документът е подпечатан с три държавни печата и заверен с личния подпис на канцеларията на Министерството на вътрешните работи на Италия.

Четвъртият документ е издаден в Рим на 20 юли 1953г. и е заверен с печата на италианското Министерство на вътрешните работи.


На върха на своето генеалогическо дърво, фамилията поставя Empire Bulgare/ Империята на Българите и царя на българите Самуил/.

Произходът им е потвърден от:
1. Морери, „Голям исторически речник“, Амстердам, 1740 г., издателство Брюнел.
2 .Един Бенедектинец, „Изкуството да проверяваш датите“, Париж, 1783 г. издателство Жомбер.
3. Харфорд, „Генеалогични таблици“, Оксфорд, 1875г. издателство Кларендон прес.
4. Киузоле, Генеалогия на забележителните домове/фамилии/, Венеция, 1743 г., издателство Курти.
5. Йесенбург, „Върху произхода на европейските държави“, Магдебург, 1953г. издателство Щартгард.

Фамилията е поискала да се запази нейното проучване и да се съхрани именно у нас в България,
а не в някой институт в земите с географско име Македония.

 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !

image





Гласувай:
14



1. kostas - И ако това е новина, която касае Българите защо не я научихме от
22.05.2014 11:00
тъй именуващите се Български медии !!!
цитирай
2. mlad6i - така не мислех да отделям много внимание но тази феноменална гупосот ме накар да вляза в аканута си.
22.05.2014 14:50
Пъров да разгледаме родословиета на цар самуил - той има три дъщери и един син. Еднаат дъщеря - косара - умира бездтна. нея я изключвам веднага. Синът гаврил- Радомир роман има два брака - с гъркинята Ирина каматерос и с унгарката. От Ирина Иван владислав избива всичките гарвил радомирови синове и по-големиет дъщери и запраща по-малките дъщери в манастирите. таиз линия също я изключвам.
От унгарката гаврил радомир има един син - петър делян - и той умира. факт. . Другата дъщеря на самуил, коята е омъжена на Аременеца ашот таронит бяга в костантинопол и до каря на живота си остава там. не е известон да е имала деца, нито да е ходила извън Византия. От всичик потомци на самуил само тя остаав жива.
Изключено е да стаав въпрос и за незаконният син на самуил Давид - той също умира още преди баща си.
Ако ще говорим за децата на Иван Владислав персиян II (персиян -Фружин) умира в ЕЛбасан 1019 година, А останалат част от Владиславототосемейстов стават патриции и живеят в константинопол след совето предателство ( майката мария и синът Алусиян, с по-малките братя).
дотук няма нито един от целия самуилов род който да се е преселил в ИТАЛИЯ след смъртта на Самуил и да претендира че е негов пряк потомък.
Всъщности няма нито един от Самуиловия род изобщо който да може да претнида за подобан чест само мирослаав остава жива, но никой не знае някога тя да е имала деца.
Претнции би могло да има по-скоро към Владиславовия род, но той е Аронов, а не Самуилов нищо че пак е на комитопулите. Нека родът на предателите да не се смесва с рода царя - светец
цитирай
3. kostas - Така е ,тази феноменална "ГУПОСОТ" ти попрече да схванеш другото по- същественото !!!
22.05.2014 16:18
* mlad6i - така не мислех да отделям много внимание но тази феноменална гупосот ме накар да вляза в аканута си. *
цитирай
4. mlad6i - хванал си се за граматически грешки
22.05.2014 16:46
а не си обосновал основния въпрос - чрез кое дете на Цар Самуил италиянската фамилия стига до претнции да има общ прозиход с него? дай първите три поколения - Самуил----
иначе е много лесно да се правят сензации.
Всичик знаем колко лъжеивайловици, лъжасеневци и лъжешимановци е имало в историята. да не говорим че дори някой потомок на самуил да носи частичка българска кръв той няма българско самосъзнание - пресен пример е Симеон сакскобурготски.
цитирай
5. kostas - КАКВО НЕ МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ !!!Ако имаш информация представи я !!
22.05.2014 17:47
Произходът им е потвърден от:
1. Морери, „Голям исторически речник“, Амстердам, 1740 г., издателство Брюнел.
2 .Един Бенедектинец, „Изкуството да проверяваш датите“, Париж, 1783 г. издателство Жомбер.
3. Харфорд, „Генеалогични таблици“, Оксфорд, 1875г. издателство Кларендон прес.
4. Киузоле, Генеалогия на забележителните домове/фамилии/, Венеция, 1743 г., издателство Курти.
5. Йесенбург, „Върху произхода на европейските държави“, Магдебург, 1953г. издателство Щартгард.

Или искаш да си играем на " Да мина да те взема - да взема да те мина " !!!
цитирай
6. анонимен - Български медии няма. Всички са ...
22.05.2014 19:16
Български медии няма. Всички са купени от американски компании.
цитирай
7. kostas - * kushel - Български медии няма. *
23.05.2014 00:43
И за това събития или неща ,които касаят българите НЯМА или се игнорират умишлено ! А това понятие " Американски компании " е толкова американско , колкото тъждеството ,че Саломон Паси е българин !! а "младшиаят " се е заровил в чифтосването през вековете и търси незнам какво си !! Трябва ли да влизам в подробности ,че майката на Т. Живков , когато е слугувала при Фердинанд и т . н . т . се получава разлика от един месец в рождената дата на Тодор ? И ако"силите " решат да се установи че със Симеон Борисов Сакскобургготски имат " едно коляно " какво се получава !?!?
цитирай
8. mlad6i - Личи си
23.05.2014 09:45
че говориш наизуст. хубаво че италиянците имат речници и книги с родословия, но и ние имаме речници и книги с родословия доказващи противното. речнициет и книгите не значат нищо винаги може да се направи генеалогия по поръчка - някои аристоратичин родове твърдят че родът им почав направо от Исус Христос, които спал с мария магдалена и тя забременеля. Извинявай - това е несериозно.
попитах те дали след като ти исакш да произведеш сензация, че Родът на самуил се е продължил, ти личон можеш да обясниш как е станало това, а ти ме препращаш към някакви италиянсик речници. Става ясно че не си ги чел, не знам защо очакваш аз да съм ги чел? И защо вярваш сто процента на италиянците? те не могат да лъжат или да сгершат? руснаците "създават" един потомък на шимановия род за свои личин цели, защо италиянциет да ден създадат един помък на Самуиловия.
Освен това дори да приемем - хипотетично - че е истина - възникват дав въпроса.
Първо защо това се разкрива час сега когато страната ни е независиам от 1878, а от 1989 няма комунизъм. (явон се преследват някакив цели)
Второ - и да се върне някакъв самуилов потомък той нито ще е бълагрин по сърце и душа (справка - Симеон саксобурготски) и ще мисил само за себе си - и трето и да се върне - ние вече сме РЕПУБЛИКА, т.е. завърщането му би имало само морална стойност, но не и политическа
П.С. "Чифтосването" цели да ти докаже че самуиловият род е прекъснат както и да го погледенеш за Толкоз години се знае ВСИЧОК за Самуил, вече не може да излезе нищо ново. Виж - нещо за Ароновият род по-може да искочи, но това род само на предатели - Арон, Иван Вадислав, Алусиян дори и царица Мария.
И с това спирам повееч да се занимавам с тази тема. достатъчон глупости се изписаха
цитирай
9. mlad6i - само добавка относно Соломон Паси
23.05.2014 09:51
явно не занеш че в България се гледа бащата, но в ИЗраел - майката. И че ЕВреите не считат Соломон паси за еврейн защото майка му е българка - а това отвсякъде си е нарушение. наскоро Надигнаха голяма вой защото някакъв евреийн искал да се жени за финландак та ореваха света, че детето щяло да бъде финландче - как можело.
така че определението за Соломон паси е БЪЛГАРСКИ евреин, но я питай евреите в израел дали го признават за такъв и ще видиш ти.
Има разлика между него и един иван илчев (майка еврейка)
цитирай
10. kostas - * И с това спирам повееч да се занимавам с тази тема. достатъчон глупости се изписаха *
23.05.2014 11:09
Приемам !
По отношение че съм искал до някъде " да произведеш сензация" - личните ми подбуди са от друго естество. Извинявай ,че съм нарушил спокойствието ти .С уважение.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3284316
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930