Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2014 11:06 - „Мокрият парцал” Ромпой , понятията "народ" и "родина" трябва да отидат на бунището на историята
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 1772 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

При първото посещение на Ван Ромпой в Европарламента през февруари 2010 г. евродепутатът Найджъл Фарадж, лидер на националистическата британска Партия за независимост на Обединеното кралство (UKIP) държа разгромна реч, в която го нарече “човек с вид на ниско платен банков чиновник и харозмата на мокър парцал”

image

“Г-н, Ромпой, нормално е да очакваме президентът на ЕС да бъде гигантска политическа фигура, глобален лидер, който ще представлява всички нас на световната сцена.  Уви, опасявам се, че това, което получихме, сте … Вие. Не искам да бъда груб, но Вие имате харизмата на мокър парцал (the charisma of a damp rag) и физиономията на ниско платен банков чиновник. Кой сте Вие, за Бога? Никой не е чувал за Вас! Кой е гласувал за Вас? Вие ли сте политическият лидер на 500 милиона европейци, който получава заплата, по-голяма от тази на президента Обама? Вие сте тих и опасен. Вие ненавиждате националната държава, може би защото сте от Белгия, която, естествено, не е държава. Издигнат сте, за да станете тихият убиец на демокрацията и националното самоуправление на европейските народи. Сър, Вие сте напълно нелегитимен и колкото по-скоро се оттеглите, толкова по-добре за Европа” – каза Фарадж.

Тази реч на Фарадж остана като родилно петно върху политическия имидж на Херман ван Ромпой.

Самият президент на ЕС заяви преди месеци, че хората го възприемат като “сива мишка”, макар някои да го смятали за “пучист”. (Виж “’Grey mouse’ EU president picked for second term”, Euobserver, 1 Mar 2012)

Сега “сивата мишка” получи още повече власт. Освен, че е преизбран за президент на Съвета на ЕС, на 1 март т.г. Ромпой е получил и поста на “премиер на икономическото правителство на ЕС”. Както самото “икономическо правителство”, родено в главите на Меркел и Саркози, така и назначаването на негов “премиер”, са нелегитимни – те отсъстват в ратифицираните от европейските държави договори

Наскоро той призова за преосмисляне на географските и демографски параметри на Европейския съюз, както и за отказ от всеки опит за отстояване на национална идентичност. Според него понятия като "народ" и "родина", трябва да отидат на бунището на историята.

Ван Ромпой наблегна на това, че разширяването на ЕС трябвало да смеси политически и географски идентичности и така "старомодната" родина със самобитността на народа да отмре. Европейският съюз трябвало да бъде "универсален дом за всички".

Всеки, борещ се за запазване на националните идентичности в Европе бе обвинен в популизъм от Ван Ромпой.

"Всичко това е популизъм – източник на гняв и негодувание, надежда за възстановяването на идентичност, илюзия, че като затворите вратата, можете да върна времето назад… Тези, които смятат, че страната им може да оцелее самостоятелно, живеят в илюзии. Популизмът и национализмът не са отговорът на предизвикателствата на нашето време" обяви Ромпой.

Друго безумие, предложено от фанатизирания глобалист е да не се ограничава миграцията към Европа от други континенти.

Той пожела и скоро в Европа да се осъществят "кардинални промени", които изцяло да променят облика и.

Съдейки от цялото фанатично слово на председателя на Европейския съвет, описващо безумна утопия, можем да предположим, че така мечтаните от него "кардинални промени" се изразяват в унищожаването на европейските народи.

Същевременно обаче, Ромпой изрази и силната си тревога от набиращия все по-голяма сила национализъм в Европа, който се явява контрапункт и реална алтернатива на глобалистичната утопия.

Мръсен чифутски урод, който съзнателно манипулира обществеността! Целта разбира се е общо световно правителство под еврейски диктат!
Новата евро конституция и лисабонския договор унищожиха суверенитета на националните държави и премахнаха християнството като основа на европейската цивилизация!
ЕС има бъдеще само като съюз на нациите, равноправен съюз на националните държави, които да бъдат фортпост на европейската християнска цивилизицаия пред заплахата от все по мангализиращия се и ислямизиращ се свят.




Гласувай:
6



1. fascindoo - креатура на световните евреи!
05.03.2014 14:53
Жалко творение - президент на ЕС!
Като другата грешка на Природата, еврейката Катрин Аштън, външната министърка на ЕС!
Падение!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3273683
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031