Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2014 12:54 - Глупакът е по-опасен и от атомната бомба !
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 4670 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Шествието на идиотизма и дебилизирането на България е тържествено и всеобщо.

Но глупостта има и своите икономически измерения, на което отдавна са обърнали внимание историците и специалистите.

Въз основа на широк анализ на природата на глупостта бяха формулирани пет универсални закона, работещи във всяко общество. Тук България е в челните редици.

С една дума, глупостта е много по-опасна, отколкото сме свикнали да мислим за нея, а глупакът е по-опасен и от ядрената бомба.

Първи закон за глупостта

image

Не Се Ре Се

 

Човек винаги недооценява количеството идиоти, които го обкръжават. Постоянно се сблъсквате със следните случаи:

  • човек, който обикновено изглежда умен и рационален, се оказва невероятен идиот;
  • глупаците постоянно проникват в най-неочакваните места, в най-неподходящото време, за да разрушат вашите планове.

Втори закон на глупостта

image

Вероятността човек да е глупак не зависи от другите негови качества.

Човекът си е глупак по същия начин, по който яде или има първа кръвна група. Той така се е родил, по божията воля си е глупак.

Образованието няма нищо общо с вероятността от наличието на определено число глупаци в обществото. Това беше потвърдено и от многобройни експерименти в университетите с пет групи – студенти, офисни служители, обслужващ персонал, сътрудници на администрацията и преподаватели. Оказа се, че делът на глупаците във всички групи, в това число и при професорите, е един и същ.

Експериментите бяха потвърдени и при носителите на Нобелова награда. Те разкриха суперсилата на природата – същото количество нобелисти бяха пълни глупаци. Освен това глупачките сред жените не са повече, отколкото глупаците при мъжете. Железобетонна истина е, че навсякъде ще се сблъсквате със същото количество идиоти, които (според първия закон) винаги ще надвишават вашите очаквания.

Трети закон за глупостта.


Глупакът е човек, чиито действия водят до щети за друг човек или група хора, като не носят полза на самия действащ субект или носят вреди и на него.

Третият закон предполага, че всички хора се делят на 4 групи – просяци, умници, бандити и глупаци.

Ако лицето "Х" предприеме действия, с които понася загуби, но носи изгоди за лицето "У", то се отнася към простаците.

Ако лицето "Х" прави нещо, което носи изгоди и на него и на лицето "У", той е умник, защото е действал умно.

Ако действията на лицето "Х" носят изгода само на него, а лицето "У" страда, то лицето "Х" е бандит.

И накрая, ако лицето "Х" е глупак, се намира в минусовата зона и на двете оси.

Не е трудно да си представим какви поражения нанасят глупаците, попаднали в управленческите органи и придобили политически и социални пълномощия.

Отделно обаче трябва да се уточни какво именно прави глупака опасен.

Глупавите хора са опасни, защото рационалните хора много трудно могат да си представят логиката на неразумното поведение. Умният човек е способен да разбере логиката на бандита, тъй като бандитът е рационален. Той само иска да получи повече облага, но не е достатъчно умен сам да си ги изработи и действа по бандитски. Бандитът е предсказуем, тъй като срещу него може да се изгради защита.

Да се прогнозират действията на глупака е невъзможно. Той ще ви навреди без причини, без цел и без план в най-неочакваното място, в най-неподходящия момент. Вие нямате начин да предвидите кога този идиот ще ви нанесе удар. В конфронтацията с глупака умният човек напълно се предава на глупака, което е някакво същество, действащо без понятни за умника правила.

Атаката на глупака винаги е изненадваща. Даже когато става очевидна, срещу нея е трудно да се защитавате, тъй като тя няма рационална структура. "Срещу глупостта са безсилни даже боговете" – е писал Шилер.

Четвърти закон за глупостта

image

Неглупаците винаги недооценяват разрушителния потенциал на глупаците.

Неглупаците винаги забравят, че около тях е пълно с глупаци във всеки момент, на всяко място и при всички обстоятелства. За тази грешка плащат много скъпо.

Простаците обикновено не могат да разпознаят опасността от глупаците, което не е изненадващо. Изненадващото е, че глупаците са недооценявани и от умниците и от бандитите. В присъствието на глупаците те се отпускат и се наслаждават на своето интелектуално превъзходство, вместо да се мобилизират срещу вредите, които глупакът ще им нанесе.

Разпространеният стереотип, че глупакът вреди само на себе си е погрешен. Не трябва да се бъркат глупаците с простаците. Никога не се съюзявайте с глупаци, въобразявайки си, че може да ги използвате в своя полза. Ако така постъпвате, не разбирате нищо от природата на универсалната глупост. Сами предоставяте поле за действие на глупака, на което той може да се разхожда и да вреди безнаказано.

Пети закон за глупостта

image

Глупакът е най-опасният тип личност.

Глупакът е по-опасен и от бандитите. Съчетанието на глупака и бандитите е непобедимо.

image

Резултатът от действията на идеалния бандит е простото преминаване на благата на един човек към друг чрез грабежа или мародерството. На обществото като цяло от това няма да стане нито по-топло, нито по-студено. Ако всички членове на този социум са идеални бандити, то тихо ще си загнива. Цялата система ще се свежда до трансфера на богатствата в полза на онези, които предприемат за това действия. И тъй като идеални бандити ще са всички, системата ще се наслаждава на стабилност. Това лесно се вижда на примера на всяка държава, в която властите са корумпирани и гражданите постоянно заобикалят законите.

Но когато на сцената излизат глупаците, картината се променя радикално. Те нанасят вреди без да имат изгоди. Благата на обществото са унищожавани, обществото обеднява.

Историята потвърждава, че във всеки период страните прогресират тогава, когато на власт са умни хора, които възпират активните глупаци и не им позволяват да разрушат онова, което умниците са произвели. В регресиращите държави глупаците са същото количество, но във върхушката се наблюдава ръст на относителния дял на глупавите бандити, а сред останалото население – на наивните простаци.

Такава смяна на съотношението води до деструктивни последствия от действията на глупаците и цялата държава отива на майната си.
image

Убедени сме, че не сте толкова глупави, за да предположите, че горното се отнася и за България.

image

strogosekretno.com



Гласувай:
6



1. olivie - ???
16.02.2014 16:29
Това е като да си пееш сам и да припадаш от възторг. По тая класация всичко се пречупва от гледна точка на ползата. С една дума, всички, които спазат закона и това не им носи пряка полза, са глупаци. С една дума няма смисъл да търсим глупака, тъй като той не влияе на общественото развитие. Тогава каква е ползата от статията?
цитирай
2. nikikm - Горното
16.02.2014 17:49
изказване,как да го разбираме?Или не си добронамерен или си в горепосочената категория.Ползата за кого, много добре е показва Кой кой е, с дадените квалификации.Казаха ти,че глупакът не следва логика,нито морал!А,ако си помислиш,че законите могат /и повечето са/ написани от свръхактивни глупаци до откровени бандити,ще ли поразмислиш за ползата от смисъла за спазването на подобни закони?!Много си е на място материалът!Не одобрявам само картинката на прф.Вучков.Особняк,пиперлив,е и с малко старчески отклонения,но сочи много истински неща за съвремието!Импонира ми и всъщност е добродушен.Но това си е моята гледна точка!
цитирай
3. kostas - * olivie - ??? Тогава каква е ползата от статията? *
16.02.2014 18:58
Иво , за да осмислиш нещо емоциите няма да ти помогнат .Обективноста налага нещата да се гледат в очите и да се говори за това .Приеми ,че си пея сам ,а ти ми пригласяш ? Естествено е ,че трябва да има полза -от живота ,от обществото и то си е изградило правила -закони .И тогава би ли разсъждавал върху това, как някои са по - прави от общоприетото право-закон? * С една дума, всички, които спазат закона и това не им носи пряка полза, са глупаци. * - Не се плаши от думите особено ако нямат насоченост и прочети още веднъж ,без емоции статията .
цитирай
4. kostas - * nikikm - Горното изказване...Или не си добронамерен или си в горепосочената категория. **
16.02.2014 19:44
:)) Щом е " приятелски огън" всичко е наред и уважавам твоята гледна точка .Темата е пиперлива и обхваща доста неща ,нищо лошо няма, ако има припознаване , кой не е изпадал в глупава ситуация .Лошото е ,че има повторяемост вече 25 години на случващото се !!! Има едно" огледало на истината "което седи пред всеки но никой не смее да погледне в него ...Дано да ме разбереш .А професорът страда от супер- активност на щитовидната жлеза погледът му го издава.. същият е и Жорж Ганчев , обратното е кретинизъм- занижена функция!
-
цитирай
5. olivie - Не се сърдете приятели, и двамата Ви уважавам
16.02.2014 20:04
Ако искате бройте ме където искате. Този блог е да защитаваме мненията си. А тази статия подхожда да е създадена от блогъри като апостол апостолофф, тути-фрути, или как там се казваше?, летописец, маркнатан, но не и от Вас. Справка - в творчеството им.
Ники, не знам дали съм глупак, дано ти да знаеш /истината е някъде там.../ но на последното дежурство, циганите които преглеждах бяха няколко нива над българите които посетиха кабинета.
Давам пример - влиза с хъс говедото, застава по средата на стаята, тръсва глава и постепенно доволното изражение от победата се заменя с недоумение какво да се оплаче, защото вече е забравило за какво е дошло. Това естествено не го прави глупак по горната класификация, а простак и бандит. А и с емоциите скъсах поне преди 10 години. Професионална деформация, какво да се прави...
цитирай
6. saadi - Навремето с блогъра zlokuche разработихме законите на Термодинамика на Глупостта .
16.02.2014 22:22
Поствам със съкращения и редакция :

1.Нулев закон: Когато двама са съгласни с един глупак и поотделно са съгласни помежду си, те също са глупаци.
1.а)Следствие: Не е важно, колко глупаци са се събрали на едно място, това не прави глупостта по-неглупава.
1.б)Следствие: При пълно и всеобхватно проникване на глупостта, всички стават еднакво глупави.

2.Първи закон: Пълният входящ поток глупости на един глупак е равен на пълния изходящ поток глупости плюс глупостта на самия глупак.
2.а)Следствие: Колкото повече глупости биват избълвани, толкова повече биват поети.
2.б)Следствие: Колкото по-големи глупаци, толкова повече глупости.

3.Втори закон: В затворена система, която не е в равновесие, глупостта неизменно расте.
Пояснение: Докато глупостта се разпространява, тя се умножава и расте. До безкрайност, както и ентропията.
3.а)Следствие: оставена "на самотек", глупостта неизменно расте.
3.б)Следствие: глупостта може да бъде намалена само за сметка на внасяне в системата отвън на не-глупост.

4.Трети закон: Глупостта на всяка система се стреми към нула, когато температурата на системата се стреми към абсолютната нула.
4.а)Следствие: единственият начин за трайно и окончателно премахване на глупостта е "замразяване" до абсолютната нула.
4.б)Следствие: глупостта е вечна, тъй като и в класическата термодинамика достигането на абсолютната нула е невъзможно.

5.Частни случаи: В състояние на термодинамично равновесие, глупостта в една затворена глава е безкрайна. При наливане на не-глупост отвън, глупакът бързо възстановява равновесното си състояние.

6.Квантова механика:
а) Един глупак е способен да изкаже различни глупости само с една глупост.
б) Можем само да предвидим , че глупакът ще каже глупост , но никога не можем да предскажем колко точно голяма ще е глупостта .
цитирай
7. bojil - Точно затова
19.02.2014 09:13
Точно затова у нас вилнеят толкова много туркокомунисти- заради това,че неглупаците,а и голяма част от глупаците недооценяват разрушителния им потенциал!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3274074
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031