Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2013 10:55 - Шефът на НЕСТЛЕ : Водата не е основно право и трябва да бъде преватизирана !
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 4086 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ужасяващи разкрития изнесе в блога си общинският съветник Георги Кадиев за договора на Софийска вода със своя собственик Юнайтед Ютилитис, като по-късно концесията е прехвърлена на Веолия вода, но договорът остава без особени изменения.

image
Чувате ли го този олигофрен?!?!
А сега да Ви приканим на БОЙКОТ против НЕСТЛЕ!!!


Според отделни точки от този договор се предвижда, че при неговото прекратяване, дори при изтичане на срока му, се изплащат на фирмата-собственик всички дължими разходи, но освен тях и разходи за демобилизация и "всички други разумни разходи, направени от изпълнителя при изпълнение на изискванията на концесионера".

Други от най-ощетяващите ни части в договора са неговите приложения. Според приложение "А" всяка година се плащатакса на собствениците на дружеството извън всякакви други разходи, само защото са страна по договора. За първата година тя е 250 000 долара и размерът й расте с индекса на цените в САЩ.

Това е извън разпределението на печалбата на дружеството, извън превъзлагането на дейности на свързани дъщерни фирми, с които се увеличава цената. Това е чисто и просто сигурна печалба за собственика без значение от финансовите резултати на Софийска вода, те са длъжни да внасят по 250 000 долара на собственика си всяка година дори по договора да не са извършвани никакви дейности.

В приложение "Б" пък се казва, че Софийска вода дължи на собственика си всички разходи при предоставянето на услугите, включително самолетни билети, визи, разходи за настаняване, разходи за храна, за обучение. И освен тези суми за консултантите се изплащат до 8 500 евро на седмица за престоя им.

В договора са включени и други любопитни клаузи като чл. 7.1, който казва, че на ръководството на собственика, на консултанти, представители и съветници "не се търси отговорност за вреди и не са отговорни пред концесионера за извършеното от тях действие или бездействие". Това буди опасения, че те могат напълно безнаказано да не си свършат работата като съветници или директори, да донесат вреди на дружеството и да не носят никаква отговорност за действията си.

Същевременно договорът, въпреки че е в България, че се отнася за България, не е по българското законодателство и всякакви претенции и спорове се решават по законодателството на Англия.

Обикновения човек би си задал елементарния въпрос - Как е възможно допускането на всичко това? Кой в случая е отговорен и какво би направило което и да е следващо правителство за елиминирането на всякакви подобни ощетяващи всеки гражданин клаузи?

Ако такива точки съществуват в този договор, какви ли подобни точки, клаузи и приложения съществуват в останалите договори на фирми с гриф "Монопол".

Не е ли време правителството да покаже истинското лице на така наречените "инвеститори", домогнали се до секторите с национално значение. Не е ли време да бъдат преоценени и преразгледани всички договори с подобно съдържание?

Всъщност всеки би трябвало да се учуди и съвсем искрено да се възмути от наглостта на подобни дружества да ламтят за увеличение цената на услугата си всяка година, както и да твърдят, че работят на загуба.

www.epochtimes-bg




Гласувай:
5



1. olivie - Всичко това е вярно
23.04.2013 13:07
А софиянци знаят ли че само тяхната вода е отдадена на концесия към настоящия момент? А знаят ли, че този който подписа концесията отново се слага за парламента и то в листата на София?
цитирай
2. kostas - olivie , Добре е да си изясним ,че ВОДАТА не е търговски продукт а е БОЖИЕ БЛАГО !!
23.04.2013 13:19
И като такова ,никой няма право да търгува с нея !! Никой не може да представи "техническата характеристика " за производството на вода !!! Практически Вик са обсебели пренасянето на водата и нищо друго !!!
цитирай
3. olivie - Прав си,
23.04.2013 16:43
Но ако има възможност книгата "Продавачи на въздух" ще е действителност. Добре че дупетатите гласуваха да инжектират земята с въглероден диоксид, а не с кислород. А София и сега е свръхнаселена и софийска вода /която отдавна не е просто ВиК/ върши държавни "дела" с плановите ремонти по мрежата, и в същото време не забравя да си пълни джоба. Пардон, да го тъпче, а оправданието е че има големи водозагуби. В същото време хората наистина пият "гола, природна вода" /защото няма и защо да бъде пречиствана повече от това, откак са наследили старите ВиК - съоръжения. А водозагубите ги формират още горе на язовира с водата, която не минава през пречиствателната, че била с недостатъчен капацитет. ЧЕЗ ви е малко отгоре, а тези хрантутници не ги броите? Ами че те са по - лоши и от Вальо топлото!
цитирай
4. kostas - * olivie - Но ако има възможност книгата "Продавачи на въздух" ще е действителност. *
23.04.2013 18:07
Натам вървят работите , пробват как реагираме , и прадължават нататък до пълно робство!!! За това ,животът е борба -който оцелее!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3285359
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930