Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2013 14:32 - ЕС нареди: всички свине трябва да имат играчки ! Искра Фидосова лобира за мафиотите и хазартния им бизнес
Автор: kostas Категория: Други   
Прочетен: 2120 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Да се чудиш каква е връзката в тези публикации ....на първо четете , но като размислиш ... е въпрос на виждане
Свинете трябва да имат играчки – такова изискване се съдържа в директива на ЕС, която влезе в сила в началото на тази година. Свинете трябва да имат постоянен достъп до материали, които да са им интересни, се казва в директивата. Основната цел на новата директива е да се гарантира хуманно отношение към животните.
Директива не регламентира с какви играчки трябва да си играят свинете. Но опитът на германските животновъди, които са се опитвали да "забавляват” своите питомци показва, че прасетата най-много си падали по цветни топки. Наблюденията на поведението на прасета в еко-ферми в Германия са показали, че прасетата при игри с топки предпочитат да лежат върху слама.
Документът, подготвен от чиновниците в ЕС също така въвежда редица други нововъведения. Например, сега едно прасе трябва да разполага с 2,05 квадратни метра пространство, вместо досегашните 1,6 кв. м. Според фермери обезпечаването на такива неща за свинете, наложени от Европейския съюз, ще удари по джоба на животновъдите като значителен брой от тях ще бъдат принудени да излязат от пазара.
"Исторически ситуацията е такава, че дори малки промени в свиневъдството водят до значителни промени в цените. Производството е вероятно да намалее с 5% или повече, а цените ще нараснат с най-малко 10%, а може би и повече "- коментира новите правила старшият анализатор в британския Съвет за селското стопанство и градинарството (AHDB) Стивън Хоуърт.
Подобни промени в правилата за гледане на кокошки носачки, които влязоха в сила от 1 януари 2012 г. доведоха до фалит не една птицеферма и за година вдигнаха цената на яйцата със 75%.

image

  Скандалната депутатка от ГЕРБ Искра Фидосова стопира закон, който трябваше да влезе в сила от 1 юли и да вдигне пет пъти данъка за игрални автомати в страната, разкриха за „Свободен народ“ от Комисията по хазарта. Това на практика е открито лобиране в полза на големите хазартни олигарси, които пълнят джобовете си от отчаяни комарджии.


Проектозаконът предвиждаше ставката за автомат да се увеличи от 500 лева за тримесечие на 2500 лева. По този начин щяхме да се доближим до румънците, които плащат по 3000 лева на тримесечие.

Най-вероятно Фидосова сериозно е стимулирана, за да убеди колегите си от парламентараната група на управляващата партия ГЕРБ и да защити хазартните босове у нас.

image

Игрални автомати

Статистиката показва, че през последните години значително се увеличи броят на игралните зали с автомати. Основният кръг от клиенти са хора със сравнително ниски доходи и пенсионери. Голямото предлагане на този вид услуги в условията на обща финансова и стопанска криза води до отклоняване на значителна част от доходите на тези лица в сферата на хазарта. Така всеки месец огромни финансови потоци се отклоняват към непроизводствения сектор, вместо да отиват в реалната икономика.

Заради либералния режим за откриване на зали с автомати вече в големите жилищни комплекси на столицата като „Дружба“, „Люлин“, „Овча купел“ и „Обеля“ е пълно с игрални автомати. Това се дължи на ниската ставка, както и на липсата на каквито и да било ограничения за хазарта. От това печелят големите акули в бизнеса, сред които са знакови имена от бизнеса в годините на прехода, любезно подкрепяни от Искра Фидосова и нейните съпартийци.



senzacia.net



Гласувай:
6



1. hristo27 - Двете изречения в заглавието са ...
28.01.2013 18:41
Двете изречения в заглавието са "едно към едно". Вечно ненаяли се!!!
цитирай
2. kostas - Да паралела е " свинщината " с която ни занимават и вършат " умниците". Не сме си оправили КОЧИНАТА!!
29.01.2013 10:30
* hristo27 - Двете изречения в заглавието са ...
28.01 18:41
Двете изречения в заглавието са "едно към едно". Вечно ненаяли се!!! *
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kostas
Категория: Други
Прочетен: 3285195
Постинги: 1970
Коментари: 3540
Гласове: 5324
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930